1)當晚約左老婆去旺角食飯,我就話不如食肥牛囉,佢就話想食和民,咁我當然就大人啦,去到等位就理所當然因為7點依啲時間多人等位我可以理解,但門口得部機,知客、 侍應一個人都冇,空等20分鐘,眼見其他客人一個個走,最最最保守已經有15人離開,但知不過完全冇人出黎安排入座,要我老婆入去睇先叫我地坐低,差勁,好啦睇完餐單叫菜,點知我坐嗰行一個待應都冇, 我又係等5分鐘,終於有人發現,居然叫我再等,嗰時真係失望😈,好啦終於可以柯打,點知奇怪事情又再次發生,這位小姐 (某)左係我旁邊幫我落單,那時真係令我好不安,再同我急口令覆單,因水平線唔同所以完全聽唔到嗰位小姐講嘜,我就問佢點解要(某)係度同我落單,佢就怒掘住我唸左兩秒話公司規矩 , 起初以為佢手中部機接收得唔好先會咁,原來係一個失敗管理層多餘服務一個環節,如此就出現一D服務差嘅員工👎, 試問一間食肆怎可能會有如些服務,九流。👎👎👎👎👎👎👎👎👎2.1)食物一讚,兩公婆叫左個二人套餐,由頭盤沙律、小食到大盤,以我地嘅食量真係食唔哂,凱剎沙律,菜非常新鮮,相信唔係大陸貨,凱剎沙律嘅露明菜好影響沙律味道,一試便知龍與鳳,汁醬方面稀傑度剛好,味道一讚。
2.1)食物一讚,兩公婆叫左個二人套餐,由頭盤沙律、小食到大盤,以我地嘅食量真係食唔哂,凱剎沙律,菜非常新鮮,相信唔係大陸貨,凱剎沙律嘅露明菜好影響沙律味道,一試便知龍與鳳,汁醬方面稀傑度剛好,味道一讚。👍
2.2)至於炸雞粒同芝士年糕,簡單講,味道冇特別,事因價錢同食物質素是相同嘅,所以冇咩要求,味道尚可😊
2.3)大盤就點左日式雞扒、咖哩肉醬炒飯同牛肉鍋,先講雞扒炸出黎剛柔並重,外脆肉軟,沒有炸過火,而保持肉到汁,再加上日式蛋白汁底,一個字(夾),牛肉鍋我自己本身就好鐘意食,但日式做法大部份以甜湯底製作,我自己對甜不討好,所以不作評論,不過眼見老婆食到lam lam脷,我估味道唔錯😭
2.4)最後比我最驚喜嘅除左個女待應,就係依個咖哩肉醬炒飯,肉味夠濃,咖喱汁就煮到剛好,因咖哩煮嘅時間掌握得唔好就會出現苦味,唔知係自己做還是叫即開即用嗰D咖哩汁?炒飯底加個汁,炒出黎唔太濕,飯保持(in銀)加埋秘製肉醬,好味!💪
出品味道好味,但如此九流服務一定唔會再黎😪
2015-05-19
20 分鐘 (堂食)