2018-08-18
同荃灣之友有飯局,梗係叫佢搵食咩,就揀左呢間韓國小店試下。 身為餓底嘅我地,都叫左唔少野,不過無做大嘥鬼,做左大size鬼,飽到呢。原本諗住我地兩個都想試蝶豆花芒果奶,臨叫果陣突然預感個奶係咪椰奶,好彩問一問,討厭椰奶嘅我即刻轉香橙芒果疏打。蝶豆花芒果奶上檯時,配堆一小杯芒果汁,有小小心思。主食方面,我地叫左:大韓無骨豬手,配埋泡菜、醃蘿白包生菜食,個韓式醬有啲唔同,有少少南乳味感覺。講真豬手好普通,唔識有幾大韓。海蜆大醬湯,目測湯嘅顏色以為好辣,飲落只係微辣,蜆好大隻,得一隻無開口,豆腐大舊,翠玉瓜偏少。三式手工韓閣水餃,有小牛排、泡菜同炒絲豬肉,每款3隻,共9隻都幾多,都係普通、合格咁啦。海鮮煎餅,原本係鐵板上,但我地坐面壁位,檯太細,野食又多,阿姐好快反應幫我地轉個碟。個煎餅算多料,佢配左蛋黃醬,但我覺到配佢檯上支辣醬仲岩食。總括黎講,啲野食唔伏,但無驚喜,一試無妨嘅。
主食方面,我地叫左:
總括黎講,啲野食唔伏,但無驚喜,一試無妨嘅。