2021-09-12 879 瀏覽
近排想食水果下午茶 見到銅鑼灣如心酒店做緊初秋果溢下午茶 好似幾正咁🤤所以就一於去試吓 唔知好唔好食呢😚👅 初秋果溢下午茶 $468(兩位)鹹點大部份鹹點都幾好味 好啱小編口味🙈👅 蟹肉芒果多士呢個係女小編最推介嘅‼️佢嘅蟹肉份量好多 芒果幾清新 成件事好fresh😋👅24個月巴馬火腿配韓國南水梨呢個係男小編最推介嘅😛巴馬火腿幾有鹹香肉質幾幼滑 再配埋南水梨 食落幾襯🥰👅烤布利芝士配無花果佢嘅芝士鹹鹹哋 同有少少甜味嘅無花果幾夾🤫👅煙三文魚碎蛋牛角酥呢個係女小編另一個推介嘅😚牛角酥牛油味幾香 再配埋煙三文魚同蛋 好好味🤤👅意大利火腿車打芝士卷 食落嘅感覺同火腿芝士三文治差唔多 都唔錯😝甜點成日都覺得下午茶嘅甜點好伏 淨係好睇唔好食🤣但係呢度嘅甜點竟然都唔錯🤩👅香印提子香檳啫喱呢個係男女小編最推介嘅‼️香印一向都係高質嘅提子 提子幾大粒爽彈😋啫喱食落香檳味好突出 幾清新🙈👅如心士多啤梨卷食落甜甜地 蛋糕整得好軟熟 幾好食🥰👅日式白桃慕絲蛋糕食落唔會太甜 慕絲幾滑😛不過白桃慕絲就略嫌白桃味未夠突出👅焗咖啡撻咖啡味好重 不過唔會太苦 撻幾鬆脆 幾好味🤤 👅新鮮提子鬆餅 質地正正常常 偏乾不過都幾

👅 初秋果溢下午茶 $468(兩位)

鹹點

👅新鮮提子鬆餅
質地正正常常 偏乾不過都幾鬆化😚

飲品
呢度嘅茶係用咗Or tea 嘅品牌 飲落都唔錯🥰

總括嚟講 呢度嘅甜點同鹹點都整得幾精緻 啱晒打卡📸食落都幾好食😋同埋呢度坐得好舒服 啱晒一班閨蜜嚟傾偈 仲有服務都好好 好符合酒店級嘅水準🥰大家不妨嚟呢度試吓佢哋嘅下午茶😝

😋 好味:8.34/10
🤑 價錢:7.99/10