星期日約左朋友去中環行街,然後我地去左威靈頓街M88呢度搵野食。最後都係揀左之前都食過既餐廳Espuma。呢度既環境好闊落,又開揚,十分舒服。而且都有打卡位,咁岩坐呢度既可以影下相。食物方面,我地今次好貪心地叫左好多野! 首先有邪惡一號Nachos!烤得脆脆既墨西哥玉米片上面伴左一大pat牛油果醬、sour cream、蕃茄莎莎、溶左既芝士同埋酸瓜,超級大份,而且好好食!之後就到邪惡二號炸魚薯條,雖然炸魚外層炸漿有點過厚,但好在佢做得非常脆,而且入面既魚仍然保持到好嫩滑。至於薯條都炸得幾香脆。呢排鹹蛋黃熱潮令唔少餐廳都加入鹹蛋黃落唔同菜式入面。呢度都有慢煮牛頰肉鹹蛋黃醬寬管麵,我地當然要試下!醬汁同想像中有d唔同,係普通既忌廉汁入面加左幾嚿鹹蛋黃,2者係分開,而唔係已經將鹹蛋黃整碎混入忌廉汁。雖然係咁,本身個忌廉汁其實都已經好味,用左寬管麵更加可以吸更多汁。主角牛頰肉更值得讚賞!炆到非常淋,輕輕一按已經可以將肉拆成一絲絲。而且個汁都好濃,入哂味,超好食!飲品方面,朋友要左杯Ice Mocha,本身朱古力同咖啡味兩者都配合得好好,加$4加左Hazelnut,飲落更加有層次,偏甜,女仔應該

呢度既環境好闊落,又開揚,十分舒服。

而且都有打卡位,咁岩坐呢度既可以影下相。

之後就到邪惡二號炸魚薯條,
雖然炸魚外層炸漿有點過厚,但好在佢做得非常脆,
而且入面既魚仍然保持到好嫩滑。
至於薯條都炸得幾香脆。

飲品方面,朋友要左杯Ice Mocha,
本身朱古力同咖啡味兩者都配合得好好,加$4加左Hazelnut,飲落更加有層次,偏甜,女仔應該會好中意。

而我自己就要左杯凍水果茶,
入面有青紅蘋果、橙、同奇亞子,淡淡既茶香加上水果同橙汁,十分refreshing。

呢度既食物食份量十足! 岩哂一大班朋友開心share,而且環境都好舒服,好適合聚會。