2023-04-28 854 瀏覽
唔知係咪因為坐室外,我哋點了一客爐端燒牛肉套餐,每隔五分鐘爐下面嘅酒精塊已經得返一點火焰,根本已經不能再煮食。食左一個鐘左右,已經無火左四次,每次要求更換都要等五至十分鐘先有人過嚟換。可想而知啲牛肉由浸油再吸返曬d油變成乜嘢狀態。仲要每次都只係肯換半塊酒精塊。我哋曾要求可否多一點酒精塊或大塊一點,唔使每舊肉都未熟又要再換,但待應卻無視。其中一次要求完更換後,待應掛住同另一張枱落單,完全忘記咗我哋既要求,直至要再襟鐘先有人記得。好啦,到第四次,同個待應反影想搵經理講吓個情況但完全冇理我哋。再襟鐘另一個女待應走埋嚟,我又問佢可唔可以搵經理傾吓?佢話今日冇經理。咁我就直接同佢反映個情況,話俾佢聽啲火根本就唔夠力燒啲牛肉,每嚿肉未燒熟已經要換酒精塊。佢竟然答我,呢啲爐端燒碟傳熱係冇咁好。真係激死!講緊嗰火嘅問題,佢答我隻碟!人哋個設計原本就係可以燒熟啲牛肉,只不過係佢個火力唔夠,又遲遲唔更換先會有咁嘅問題!跟住個待應仲要話其實佢已經問咗同事,嗰幾次更換既時候,都仲有火。我答佢,火柴咁大嘅火吖嘛,點燒呀?!啲肉已經完全冇晒反應,完全唔係喺一個煮食嘅狀態!佢講左句唔好意思就走左。個時我d 肉都未食

好啦,到第四次,同個待應反影想搵經理講吓個情況但完全冇理我哋。再襟鐘另一個女待應走埋嚟,我又問佢可唔可以搵經理傾吓?佢話今日冇經理。咁我就直接同佢反映個情況,話俾佢聽啲火根本就唔夠力燒啲牛肉,每嚿肉未燒熟已經要換酒精塊。佢竟然答我,呢啲爐端燒碟傳熱係冇咁好。真係激死!講緊嗰火嘅問題,佢答我隻碟!人哋個設計原本就係可以燒熟啲牛肉,只不過係佢個火力唔夠,又遲遲唔更換先會有咁嘅問題!跟住個待應仲要話其實佢已經問咗同事,嗰幾次更換既時候,都仲有火。我答佢,火柴咁大嘅火吖嘛,點燒呀?!啲肉已經完全冇晒反應,完全唔係喺一個煮食嘅狀態!佢講左句唔好意思就走左。個時我d 肉都未食曬,但已經又冇火啦!即係第五次冇火啦!咁我哋唯有埋單,真係唔想再食啦!啲牛肉咁樣煮法真係好難食。亦都唔想再等佢慢慢換。

我心諗,食大家樂雜扒餐鐵板上仲好過佢!起碼人哋啲肉係燒到出煙先!我食成餐啲火細到燒啲肉都冇出過煙!

個女侍應再走埋嚟,送咗一件芝士蛋糕比我地話唔好意思,但我哋完全冇掂過。啲服務態度咁差,真係送乜比我都唔想再食!

題外話,叫左兒童餐,裡面既明太子竟然係有辣味既!另外叫左串牛舌亦係咸到不得了!

無下次!
賀天四包牛肉盛