2020-05-07 378 瀏覽
平心而論,食物嘅水平係唔錯A+,但服務十分一般,中下偏下;最惡夢喺最後埋單,咁因為預祝母親節晚餐,理所當然埋單嗰刻就緊係鬼鼠啲,我用現金找數,正當我冚好本埋單薄嘅時候,個侍應竟然做出一個我前所未見嘅動作,佢張本薄攤開喺枱面度~!? 跟著數錢,仲要講返個銀碼出嚟 ,我都係得幾張伍佰蚊啫,我都認為數清楚係應該,但唔係攤晒出嚟數啩~!? OMG 😱😱😱 當然我都知道間餐廳唔係咩特別高級嘅餐廳~ 但係普通酒樓部長都會拎起本找數薄數錢啦~ 點都唔會攤出嚟數~ 完全唔make sense~ 咁當然有人話你俾咭咪得囉~ 咁我俾現金都唔見得需要俾人咁對待啩~ 全程服務我都有對佢哋say晒thank you~ 絕對無前傳呢回事~ 好老實~ 真係做咗成三十幾年人~ 第一次見到咁樣數錢法⋯⋯too bad