2024-05-03 545 瀏覽
住咗咁耐,最近路過才發現一間看似 不錯嘅泰菜,進店後見到幾個泰國人講泰文,感覺很親切 。於是叫了個午餐,香茅豬扒湯檬 +熱泰茶,整體味道不錯,泰茶正常發揮 。由於我係泰國迷,已約了幾個麻雀腳,聽晚大戰完便去試多幾個菜式。點知今日突然掛住佢個豬扒,又去左食個午餐,點知今日個豬扒燶到一個點,上枱果陣我呆左兩秒,甘都得???但諗諗下,個廚師煮完都可以放出嚟,出菜嗰個又覺得冇問題照上枱畀我,係咪我自己要求太高咋🤔轉頭我攞張紙巾整走D濃既部分,因為我怕會苦,另一個侍應路過好有心問我要唔要換,話見到我塊豬扒濃到甘,我先肯定我今次唔係挑剔 。但我覺得廚師都覺得冇問題,出菜嗰個亦覺得冇問題先會上枱,為咗避免再次有唔開心嘅事情發生,算了吧 !冇下次!
香茅豬扒湯檬