2021-08-13 3776 瀏覽
每格一段時間,我都會走來<炊豕店>食佢哋嘅炸豬扒,雖然次次來都幾多人,不過都值得再來幫襯的,因為最強炸豬真係超好食,永無失望!!~<人氣推介蔥油豬扒配撈粗麵>蔥油份量勁多勁好味,配料仲有炸蒜同埋底下嘅秘製醬汁,將啲蔥油撈埋醬汁,同埋香蒜撈埋啲麵一齊食,味道非常之夾,仲好惹味。粗麵嘅份量係非常之多,塞滿曬成個碗,一定食得飽!!重點主角出場,就係呢一塊無與倫比嘅厚切豬扒,豬扒嘅炸粉非常之薄,肉質厚得嚟係帶鬆化嘅口感,骨少肉多,咬落去鬆軟而帶點點微彈,非常之好食。<肉燥汁豬扒配撈幼麵>幼麵嘅份量同樣非常之多,呢個豬扒飯係配肉燥汁,肉燥汁非常之濃郁,而且配有好多粒粒半肥瘦肉碎,極為惹味。另外一讚嘅係,呢度嘅滷水牛展做得非常之高水準,牛展炆得非常之軟腍,咬落去完全冇根同埋渣,肉質依然夠滑,最重要係佢個滷水味道非常之突出,極為入味。滷水牛展份量雖然唔算好多,但每一片牛展都好大塊,而且唔算好薄,值得推薦!!~另外加十蚊仲可以配埋飲品,好抵吖!!整體來講,餐廳嘅賣點就係平靚正,食物質素水準高,而且份量多,價錢夠曬平,人均消費都係八十蚊左右,就可以食到勁好

<人氣推介蔥油豬扒配撈粗麵>

粗麵嘅份量係非常之多,塞滿曬成個碗,一定食得飽!!

<肉燥汁豬扒配撈幼麵>

另外加十蚊仲可以配埋飲品,好抵吖!!

整體來講,餐廳嘅賣點就係平靚正,食物質素水準高,而且份量多,價錢夠曬平,人均消費都係八十蚊左右,就可以食到勁好味嘅炸豬扒,所以我一定會再來吖!!~

• 秘製豬扒(肉燥汁)