天氣涼返少少,又想去打邊爐,今晚同埋屋企人出咗去打邊爐,提早慶祝母親節創興成幢都係餐廳,我哋揀咗呢間一鍋豐。餐廳好闊落,幾乾淨企理,大枱、細枱、卡位都有,亦都有BB櫈提供。我哋今晚食$268嘅餐。個餐包括左一份象拔蚌刺身、一個強勁嘅海鮮拼盤,紙上邊嘅食材就任叫!藍妹任飲!先啤一啤除咗藍妹,飲品嘅雪櫃有其他啤酒、汽水、韓國飲料,超級多選擇!湯底我哋揀咗椰子雞窩,真材實料,一上枱已經聞到椰子嘅香味,而且啲雞肉亦都好嫩滑我哋嗰餐仲有象拔蚌刺身。象拔蚌刺身真係好好味,口感爽滑,味道好鮮,非常快就被大家清晒強勁嘅海鮮拼盤之後就出現!大家平時都唔係好鍾意食魚,但今晚啲班件真係好有魚味!不過講最好味就係鮑魚!鮑魚切咗件,淥好快就食得,肉質好軟滑,味道又鮮味馬刀貝都好好味,不過就冇得任點。蜆仔細細隻,任點唔嬲,我哋encore咗幾次。打邊爐必食牛肉,手切安格斯牛小排係必點推介!小朋友就最鍾意食炸魚皮,又薄又脆。仲有甜品環節都好強勁,除咗幾款雀巢雪糕、雪條之外,仲有yogurt。呢個真係要留肚食呢度限時兩個半鐘,時間非常充裕,我哋恣恣悠悠咁食兩個鐘已經食到好飽!

創興成幢都係餐廳,我哋揀咗呢間一鍋豐。

我哋今晚食$268嘅餐。

藍妹任飲!先啤一啤

我哋嗰餐仲有象拔蚌刺身

強勁嘅海鮮拼盤之後就出現!

大家平時都唔係好鍾意食魚,但今晚啲班件真係好有魚味!

不過講最好味就係鮑魚!

鮑魚切咗件,淥好快就食得,肉質好軟滑,味道又鮮味

馬刀貝都好好味,不過就冇得任點。
蜆仔細細隻,任點唔嬲,我哋encore咗幾次。

打邊爐必食牛肉,手切安格斯牛小排係必點推介!

小朋友就最鍾意食炸魚皮,又薄又脆。

呢個真係要留肚食

2019-05-05