口痕想打邊爐見到ne間樓上店價錢都抵諗就入去試下啦,點知上去成層都係佢的分左兩邊,大抵多人圓枱同小型聚會1-4人卡位,位置寬敞,佢ne度一煲兩味都只係188食完雞/鴨煲再打邊爐,食左雞煲先小辣惹味仲見到我地想影相就等影完再幫我地炒一炒,有成半隻雞架,老闆見我地就清曬仲諗住幫我地加多少少雞tem, 即刻多謝要留肚打邊爐。扮減少健康mod叫左個藥膳鍋,海鮮睇圖都見到幾大隻同鮮,俺愛食蝦,紅肉質素都幾靚仔,鴨件出乎意料外肥美(not 脂肪係肉厚)鮮bo起碼我食唔出有蘇味, 過條秘道仲有丸菜類夾多樣得黎對我ne d扮健康的重點係多菜選唔洗獨孤一味。 野飲仲有mini鴻福堂正,最後想食雪糕但戰鬥力不足下回待續。
,最後想食雪糕但戰鬥力不足下回待續。

2019-11-30 1984 瀏覽
今日涼左突然想打邊爐。。。上網查一下黎到呢間。。。十點後有特價128蚊。抵到爆10點前好多人排隊,要去記得訂檯我就係無訂檯。。9點等到10點,正價等到宵夜。環境乾淨食物質素同性價比超值服務十分留意返。。你寫食物幾多碟佢都係預返人頭比你。但佢出食物極快。唔會呃你時間等你飽。。加單就ok.唔洗浪費食物。。幾好海鮮質素都新鮮肥牛質素正常鵝腸好爽滑,一定要試加埋刺身任食都係加二十幾蚊。超值雪糕都有好多款揀。
今日涼左突然想打邊爐。。。
上網查一下黎到呢間。。。
十點後有特價128蚊。抵到爆
10點前好多人排隊,要去記得訂檯
我就係無訂檯。。9點等到10點,正價等到宵夜。
環境乾淨
食物質素同性價比超值
服務十分
海鮮質素都新鮮
肥牛質素正常
鵝腸好爽滑,一定要試
加埋刺身任食都係加二十幾蚊。超值
雪糕都有好多款揀。
2019-11-30
$150 (宵夜)
  • 手切肥牛
今日又是朋友聚會,四個人一齊打邊爐,去到 創興廣場選了一間一鍋豐的任食火鍋。夜晚八點,餐廳不算很多人, 店員安排我們四個人, 坐在窗邊的卡位, 我選擇了椰子雞煲, 對自己好啲,選了218鮑魚海鮮火鍋套餐。服務員送完湯底之後 就送上一個海鮮拼盤,有 四隻鮑魚,鮑魚已切片、好大的蜆、帶子、海螺、仲有四隻大生蠔, 海鮮非常新鮮, 當然係優先處理啦!鮑魚配椰子雞湯嘅香零舍不同, 椰子雞湯的味道濃濃滲入鮑魚之中, 最欣賞他是已經切成一片片, 這樣不用煮很久, 就已經可以食了。接下來蜆、帶子、海螺、生蠔通通都放進椰子雞湯裡, 食完之後再喝一口椰子海鮮雞湯, 所有海鮮的精華都在雞湯裏,正!一轉眼, 服務員就送上一大堆的食物, 放滿整個桌面,看來所有食材都是新鮮的。 最喜歡打邊爐時食豬豚肉, 還有這兒有一口羊, 很少地方會見到, 這個一口羊,味道不錯,不會太騷味, 天氣開始涼,食一點羊肉保暖也不錯。今晚有位朋友很喜歡照顧別人的, 我的碗子總是滿滿的, 韮菜餃,魚皮餃,墨魚丸, 芋絲,粉絲, 脆肉鯇魚片,帶子等等,所有食物都 有著椰子雞湯的味道, 特別喜歡!餐廳起碼有四個飲品櫃,擺放不同的飲品。 還有乳

鮑魚配椰子雞湯嘅香零舍不同, 椰子雞湯

餐廳起碼有四個飲品櫃,擺放不同的飲品。 還有乳酪雪糕和雀巢雪糕任君選擇。
食完甜品大滿足!

滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:8
總分:8

• 椰子雞鍋
  • 響鈴
2019-10-30 3579 瀏覽
旺角創興廣場好多食肆,見一鍋豐價錢不貴, 鮑魚海鮮火鍋套餐每位$218加一, 還有其他火鍋配料任食,同幾個朋友直接就上去食了。湯底有十款之多,我們選了椰子雞鍋。自助飲品種類也非常多,有三個雪櫃,裏面的飲品都有所不同。雪糕雪條種類也足夠,我最喜歡可以自助裝軟雪糕, 自己加棉花糖、杏仁片、朱古力粒等配料,喜歡吃什麼就自製。先送上套餐的食物,就是鮑魚海鮮拼盤,我們四人份量, 鮑魚切片,方便煮得快熟, 很爽口新鮮; 大大隻的蜆肉、扇貝和螺肉,都非常鮮甜, 生蠔很creamy 有海水味,覺得這裏海鮮拼盤質素不錯呢!海鮮在椰子雞湯煮完,也令湯底特別鮮甜的。很快,其他的火鍋配料也送上。食肉獸當然要吃肉,牛肩肉煮在椰子雞湯裏,不消一會就熟,我不點醬油,能吃出牛肉的鮮味,牛肩肉很爽口嫩滑,脂肪紋理均勻,也不會肥膩;黑椒牛丸超多黑椒,大大粒的吃得很過癮,立刻便出汗了。鯇魚片新鮮嫩滑,喜歡吃魚滑滑的口感。帶子用湯煮是最好吃的,一熟即吃不用煮很久,特別鮮甜。記得要吃雞煲裡的雞,煮了一段時間,椰子香氣都入味了,雞肉仍然很有彈性呢!我喜歡吃羊肉,在秋冬時候感覺暖胃。這裏的羊肉非常嫩滑,很香羊肉味;還有黑豚肉片,爽

湯底有十款之多,我們選了椰子雞鍋。

我喜歡吃羊肉,在秋冬時候感覺暖胃。這裏的羊肉非常嫩滑,很香羊肉味;還有黑豚肉片,爽口新鮮;海蝦很鮮甜又爽口;牛柏葉也是打邊爐吸收湯底味道首選,吃得爽口又過癮。

還有丸類, 手打墨魚丸、蝦丸,質感都不錯;韭菜餃非常香甜,一定要試;美國三角肥牛,其實一點也不肥,牛肉味香。

最後當然要吃點蔬菜,特別喜歡金菇,吸收湯底味道,完全不用點醬汁也很好吃,娃娃菜超甜的,爽口新鮮。

吃得飽飽的非常滿足。雖然這裏牛肉選擇不算多,但覺得質素不錯,火鍋配料都很新鮮,以這個價錢在旺角吃放題,又有鮑魚海鮮拼盤,算是抵食的。

2019-10-28
2019-10-08 1256 瀏覽
去到旺角唔知食咩好上網見到人哋話呢間幾好食所以就黎試吓呢間係食任食火鍋 一入到去店員好快手地幫我地安排左一張大枱好少喺旺角食飯坐到咁舒適嘅座位呢度係任食但另外加錢仲可以有海鮮拼盤海鮮拼盤好大份 仲有鮑魚同生蠔等等食落去估佢唔到喎 又幾新鮮呢度配料選擇種類都好多 連一啲比較冷門嘅嘢食都有重點推介呢度嘅牛肉 牛味好濃 食到停唔到口每次下單上菜都非常之快 食得好過癮好滿足下次一大班人可以再嚟過食完飯仲可以食雪糕😚😚😚
去到旺角唔知食咩好

每次下單上菜都非常之快 食得好過癮好滿足
下次一大班人可以再嚟過
食完飯仲可以食雪糕😚😚😚
2019-10-03 726 瀏覽
放工同幾個朋友去食飯大家都不約而同地想去打邊爐最後去咗創興廣場 上網睇見呢間評價好似唔錯就嚟試吓佢😚😚我哋四個人坐卡位好似六人枱咁 坐得好舒適估唔到任食邊路都有得揀海鮮有啲驚喜🤩🤩🤩我地點左鴛鴦鍋一邊係麻辣一邊係沙嗲海鮮拼盤入面有鮑魚生蠔海螺象拔蚌同扇貝 超級豐富呀鮑魚已經一早切片 食落去好方便大部份食物都好新鮮 真係估佢唔到其他火鍋配料都有好多選擇牛肉雖然係薄切 但係牛肉味都好濃呢度嘅豬潤十分之出色 一定要試!海蝦同埋蜆都好好食咁嘅質素但係平價錢 性價比10分高👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
放工同幾個朋友去食飯
鮑魚已經一早切片 食落去好方便
大部份食物都好新鮮 真係估佢唔到
其他火鍋配料都有好多選擇
牛肉雖然係薄切 但係牛肉味都好濃
呢度嘅豬潤十分之出色 一定要試!
海蝦同埋蜆都好好食
咁嘅質素但係平價錢 性價比10分高👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2019-09-24 598 瀏覽
週末和家人晚飯到旺角創興晚飯,沒有訂枱所以到處都滿坐了,幸好發現一鍋豐還有座位,價錢也不貴!這裏屬於任吃火鍋,所以二話不說先沖去飲品櫃拿飲品解渴,沒想到選擇也頗多呢?食物方面選擇也算多,而且每位加$28更可享有刺身任食先來有鮑魚象拔蚌海鮮拼盤,全部都大大件非常足料尤其鮑魚非常新鮮和大隻,口感鮮甜我們還點了大蜆、海蝦、牛肉,雖然肥牛不算很肥美,但是任吃來說這個質素算是對得起這個價錢!甜品方面,除咗一般常見的杯裝雪糕之外,還有DIY軟雪糕,這個是比較少見而有特色的!現場很多家長們都帶着小朋友去試一試唧軟雪糕,埋單每人250元有找,算是性價比很高的一餐吧!

食物方面選擇也算多,而且每位加$28更可享有刺身任食

2019-09-07
2019-09-23 387 瀏覽
我應承過屋企人每個月食一次火鍋,今個月我做到啦!終於我們一行4人嚟到一鍋豐;座落旺角創興廣場,位於18樓,餐廳面積非常大,座位非常寬闊,比起其他火鍋店更加乾淨。我地㨂咗個鮑魚海鮮套餐,一黎包海鮮拼盤,二黎任簡食物選擇多!海鮮拼盤好大份,有鮑魚丶大扇貝丶帶子丶生蠔同東風螺,賣相吸引,味道鮮美,重點係好新鮮冇沙,爽口,東風螺都好大隻,大扇貝係最我鍾意嘅海鮮,好鮮甜,而且大大隻。每人$218竟然有咁豐富嘅海鮮食,絕對抵讚。我地就揀左鮮茄蜆湯,湯底都好多材料,蜆同蕃茄都足料,好鮮甜!除咗本身包既鮑魚海鮮之外,仲可以自己選擇好多材料,肉類方面,叫咗美國牛肩肉眼、美國三角肥牛、鮮滑牛肉、黑豚肉片、雞翼和豬頸肉,D肥牛牛味濃,油脂分布均勻;黑豚肉唔肥和滑牛肉非常嫩滑爽口;豬大腸完全唔肥和豬粉腸冇苦味,仲有order唔同丸類,自己就好鍾意墨魚滑、手打墨魚丸同蝦丸都不錯,因為我去好多火鍋店都冇手打丸類,值得一讚。雲吞是眾多餃中最好味,大大隻蝦肉,食了好幾隻,芝士豆腐很特別和重口味,還有脆口炸魚皮和魚皮餃也是我的最愛,仲有菜,響鈴,出前一丁都有得叫,仲要有好多甜品,可以喺雪糕櫃任選,我最喜歡紅豆雪糕,出面

雲吞是眾多餃中最好味,大大隻蝦肉,食了好幾隻,芝士豆腐很特別和重口味,還有脆口炸魚皮和魚皮餃也是我的最愛,仲有菜,響鈴,出前一丁都有得叫,仲要有好多甜品,可以喺雪糕櫃任選,我最喜歡紅豆雪糕,出面都未必食到。

整體黎講,餐廳環境舒適,食物質素良好,簡直物超所值。
2019-09-15
  • 響鈴
網上面見到朋友去左呢間火鍋到食,俾佢啲海鮮相吸引左,所以某日放工就去咗試吓,結果同相一樣咁正,呢個價錢有呢個質素係一百分!一行六個人,叫左個海鮮象拔蚌套餐!呢個套餐會送一盤七款嘅海鮮,據我所知每一日都會唔同,如果我嗰日就有大蚌,鮑魚,蠔,螺,扇貝,魚,象拔蚌刺身。果次係我第一次食象拔蚌刺身,佢嘅味有啲似帶子刺身但質感比較爽口,好鮮甜好好味!仲有兩個部位可以做刺身食,另一種深色點的,質感比較實,有少少北寄貝感覺~另外幾款海鮮全部都大大隻,好新鮮,又唔會有腥味,望到都好滿足。海鮮我最鍾意食鮑魚,夠晒爽口。除咗海鮮之外,佢哋都有好多其他料揀,質素都好好,尤其係佢啲肉,望上去油花都好平均,食落都好重牛味!豚肉都唔差,薄得黎又入晒湯底既味,啲肉唔會好似出面咁有好多筋或者肥肉。我爸爸話覺得呢度最正係有得任飲啤酒,仲要去藍妹唔係雜乜牌,佢話食都食得爽d~ 我自己就發現咗一個特別野飲,牛蒡茶。飲落甜甜甘甘咁,好似有清熱功效,即刻飲多幾罐呢度嘅食物種類都好多,完全唔會漏單!飯後甜品除咗雀巢雪糕之外,仲有得自己知唔同味嘅乳酪雪糕,帶埋小朋友嚟俾佢玩下佢哋都開心晒!同埋可以食兩個半鐘同屋企人嚟傾吓計,食餐豐

呢度嘅食物種類都好多,完全唔會漏單!飯後甜品除咗雀巢雪糕之外,仲有得自己知唔同味嘅乳酪雪糕,帶埋小朋友嚟俾佢玩下佢哋都開心晒!同埋可以食兩個半鐘同屋企人嚟傾吓計,食餐豐富既都幾正,加$28就有得任食刺身,但係驚食唔晒,所以下次有機會再食啦!
2019-09-20 357 瀏覽
前日就係中秋節,為咗慶祝中秋節,我地一家人去咗一鍋豐到食晚餐,餐廳喺旺角嘅中心地帶,好方便呀餐廳有3個套餐可以揀,168嘅任食,218嘅鮑魚海鮮餐同埋268嘅象拨旁海鮮餐,全部都包肉、丸、菜任食同嘢飲任飲,都幾抵!我地4個人因為第一次嚟,就叫咗中價位嘅飽魚海鮮餐嚟試試先😛湯底都有好多選擇,因為屋企人唔食得辣,我地揀咗鮮茄蜆湯,個渴好清甜,鮮茄味濃郁,正!啲海鮮全部都好新鮮,乾淨冇沙,爽滑彈牙,值得一試!其他配料我地都嗌咗幾多,特別推介鮮滑牛肉,新鮮有肉味,記住唔好淥咁耐,如果唔係就唔滑㗎啦🙈另外,我地都一致認為豬頸肉、肥牛、墨魚滑都可以瘋狂encore,又新鮮又冇雪味,淥啱時間就超好食!食到最尾梗係要食甜品啦,呢度有好好玩嘅軟雪糕,可以自己唧完再加配料,仲有雪米糍、雪條、雪糕杯可以食,都係任食㗎!

我地4個人因為第一次嚟,就叫咗中價位嘅飽魚海鮮餐嚟試試先😛

啲海鮮全部都好新鮮,乾淨冇沙,爽滑彈牙,值得一試!

2019-09-15
  • 海鮮拼盤
近排食左間個麻辣湯底幾正就想再食下係openrice睇左3間放題 比較之下見到呢間正評最多有2百幾個ok同負評都唔多就去左試下一出𨋢就勁大陣味差d落去第二間食但係見正評冇佢咁多所以都係入左呢間夜晚算早入座兩三個阿叔接應帶左去坐二人位好快就有阿姐問你要邊個餐揀左最基本$168冇額外海鮮個個setd姐姐幾有禮貌嗌樓面都好快有人嚟環境ok後面有d圓枱醬汁同野飲冇咩特別加$68嗌左個麻辣同茄蜆鴛鴦湯湯都上得算快麻辣辣在湯面d油冇之前食個間咁香個湯主要係d香料既味後尾煲到d苦味都出埋嚟就食另一個湯蕃茄甜味出食得比較舒服但係d蜆就有沙D料有d hea- 肥牛唔肥 剩係嗌左兩碟都冇食哂- 滑牛少左d肉既質感- 芝士豆腐d芝士有d羶 蟹柳冇蟹味 雞冇雞味 水魷有d腥 黑椒牛丸有陣油味 唔夠實淨 食左幾啖就冇食- 響鈴有陣味 食左一舊就冇食- 雲吞ok 其他丸類正常發揮- 魚皮幾香 蝦幾鮮甜 牛腩同紅薯粉都幾好甜品剩係食左粒裝雪米糍>雀巢朱古力細杯裝雪糕仲有隻類似黑牛雪條既野隔離仲有個俾你自己揤既雪機整體而言失望唔算難食但都未到咁多正評咁好食😟
近排食左間個麻辣湯底幾正就想再食下

唔算難食
但都未到咁多正評咁好食😟
2019-09-17
2019-09-11 356 瀏覽
一心衝着來創興廣場12蚊shopping ,怎料轉眼間已經到了晚飯時間,看到一鍋豐的價錢非常吸引,啲人鮑魚套餐每位也只是$240每位,飲品任飲、雪糕任食、性價比好高有沒有?自助飲品區自助醬料區,選擇較為基本而略嫌豉油太浠比較淡味選好了鴛鴦湯底,食完馬上奉上豐富的海鮮鮑魚拼盤😍有生蠔、花螺、扇貝、刀馬貝和鮑魚仔,全部都很新鮮!尤其鮑魚仔,非常鮮甜我們還追加了以下食物,當中以美國三角肥牛最有驚喜,肉質肥美而且牛味濃郁!一共吃了三轉😍進入甜品時段,這裏除了有杯裝雪糕和雪米糍之外還有軟雪糕機可以DIY軟雪糕🍦這是我頭一次自己用雪糕機唧雪糕呢,因為忘記關機所以雪糕的形象有點奇怪🤣口味是芒果雲呢拿味的!二百多元能吃得這樣豐富,差點扶牆走!物超所值就是這樣吧!

自助飲品區

自助醬料區,選擇較為基本而略嫌豉油太浠比較淡味

二百多元能吃得這樣豐富,差點扶牆走!物超所值就是這樣吧!
2019-09-02
2019-09-07 284 瀏覽
講到火鍋任食放題,周街都有,咁依間餐廳有咩特別?重點就係有好多海鮮食!湯底叫左鴛鴦湯底,沙嗲加清湯,沙嗲味幾濃,偏辣~食物種類都算多,講得出既都有,芝士丸,炸魚皮,海鮮,連花膠都有!依度d海鮮真係𣎴得了~超級大件,勁足料,味道鮮甜,好正。多到覺得淨係食海鮮都飽!再黎就係狂食肉,牛肉羊肉豬肉都有,大大份,望落都知道新鮮,味道ok,放題黎講係好正!甜品就係雪糕,可以任食,軟雪糕可以自己擠,加埋有配料可以落: 朱古力醬、果仁、糖等等,幾正。
講到火鍋任食放題
周街都有,咁依間餐廳有咩特別?
重點就係有好多海鮮食!

湯底叫左鴛鴦湯底,沙嗲加清湯,
沙嗲味幾濃,偏辣~

食物種類都算多,講得出既都有,
芝士丸,炸魚皮,海鮮,連花膠都有!

依度d海鮮真係𣎴得了~
超級大件,勁足料,
味道鮮甜,好正。
多到覺得淨係食海鮮都飽!

再黎就係狂食肉,牛肉羊肉豬肉都有,
大大份,望落都知道新鮮,
味道ok,放題黎講係好正!

甜品就係雪糕,可以任食,
軟雪糕可以自己擠,
加埋有配料可以落: 朱古力醬、果仁、糖等等,幾正。
2019-08-29
2019-09-05 198 瀏覽
火鍋放題吃得多,都是第一次吃到這麼豐富~這裡有自助調味料區,六款調味其實已經足夠。我們點了象拔蚌火鍋,湯底選了鴛鴦湯底(清湯+沙嗲)這裡的海鮮足料到無話可說~我們六人份量,件件海鮮都很大件!海鮮有分生吃盤和熟吃盤,特別推薦蠔、象拔蚌(但其實件件都好吃啦~)味道方面更是鮮甜,沒有腥味,滿滿辛福感。湯底方面,因為我們有兩個小朋友,沙嗲湯底她們覺得辣,所以鴛鴦湯底正好!除了海鮮,這裡當然有其他配料任食!配料都是應有盡有,所以丸類,肉類,蔬菜都有(有些海鮮都是可以任點,e.g. 蜆)飲品方面,有汽水,韓國飲品,啤酒,水果酒等。如不喝凍飲有熱茶!(這裡只是一小部份)吃完火鍋來吃甜品!這裡的甜品只有雪糕,但特別的是可以自己擠軟雪糕~當天是有芒果和雲呢拿味,還可以兩溝。擠完可以加配料: 爆珠、彩針、朱古力、果仁。如果不想麻煩可以吃普通雀巢雪糕哈哈,有香芋味!!!!整體來說,我們全家對這次放題十分滿意,配料件件足料大份,比足沒有漏單。要小心的是不要點太多,因為只是點一份,已經有超級多~這個價錢(每人$300有找)絕對抵食,一定會再來
火鍋放題吃得多,
都是第一次吃到這麼豐富~

這裡有自助調味料區,六款調味其實已經足夠。

我們點了象拔蚌火鍋
湯底選了鴛鴦湯底(清湯+沙嗲)

這裡的海鮮足料到無話可說~
我們六人份量,件件海鮮都很大件!
海鮮有分生吃盤和熟吃盤,
特別推薦蠔、象拔蚌(但其實件件都好吃啦~)
味道方面更是鮮甜,沒有腥味,
滿滿辛福感。

湯底方面,因為我們有兩個小朋友,
沙嗲湯底她們覺得辣,
所以鴛鴦湯底正好!

除了海鮮,這裡當然有其他配料任食!
配料都是應有盡有,
所以丸類,肉類,蔬菜都有
(有些海鮮都是可以任點,e.g. 蜆)

飲品方面,有汽水,韓國飲品,啤酒,水果酒等。
如不喝凍飲有熱茶!
(這裡只是一小部份)

吃完火鍋來吃甜品
這裡的甜品只有雪糕,
但特別的是可以自己擠軟雪糕~
當天是有芒果和雲呢拿味,
還可以兩溝。
擠完可以加配料: 爆珠、彩針、朱古力、果仁。
如果不想麻煩可以吃普通雀巢雪糕哈哈,
有香芋味!!!!

整體來說,我們全家對這次放題十分滿意,
配料件件足料大份,比足沒有漏單。
要小心的是不要點太多,
因為只是點一份,已經有超級多~
這個價錢(每人$300有找)
絕對抵食,一定會再來

2019-08-29
  • 雪糕
2019-09-03 204 瀏覽
出到旺角好想打邊爐,咁岩呢間有位就去左食。港式邊爐黎講佢都好抵食,around 200就有哂肉、海鮮、菜、菇。海鮮都幾多選擇,而且幾新鮮。特別係啲蝦真係唔錯,老大食左好多哈哈。肉既質素都唔錯,而家持續穩定。唔會話有碟無啦啦勁肥。仲有我最愛既花膠同墨魚滑,正!呢間啲飲品都幾多野揀,試左個新既黑糖薑母茶,真係唔錯wor!呢間下次可以再食!
出到旺角好想打邊爐,咁岩呢間有位就去左食。

呢間下次可以再食!
2019-06-02