2021-04-01 0 瀏覽
首先聲明自己並唔係專業既omakase食家,今次㨂左$650既lunch set, 裝修環境舒服幾靚。用餐時候其他客人都好安靜👍🏻開始店員會奉上Gari同茶,然後師傅會開始準備食材。有點不足既係喺我面前整既師傅並唔係整比我地食既師傅,無左食omakase睇住師傅整完再食個種滋味🤔反而係變左想食前面師傅整個d第一樣係茶碗蒸,唔錯然後開始上壽司,師傅放低前會講係咩魚,但係師傅講得好細聲又戴左口罩,所以完全聽唔到佢講咩🤯 頭幾款魚既味道唔太出,只可以話食得出新鮮。有一款紫蘇葉既味道太出,蓋過左魚既鮮味。到要讚既地方,要推介以上既大拖羅、中拖羅、煙燻鰹魚、赤貝、海膽、燒帆立貝同金目鯛,真心好食🥰👍🏻最後會上湯同雪糕。總括成個過程我覺得食得好趕,一開頭上得好快,師傅亦無特別同我地傾計。可能係lunch要做兩轉既關係?(雖然冇乜傾計但師傅唔係黑面感覺都舒服既。)如果真心只想品嚐美食可以一試。或者建議食夜晚會好d?

第一樣係茶碗蒸,唔錯

最後會上湯同雪糕。

如果真心只想品嚐美食可以一試。或者建議食夜晚會好d?