2018-05-04
放左工同朋友放輕鬆, 去左觀塘食飯。宜家觀塘多左好多好味又有特式嘅餐廳。聽朋友講話魔膳廚房都唔錯, 所以今次就揀左佢黎試下。😋😋唔好采撞啱落雨天,幸好餐廳位置都算方便, 係地鐵岀口行幾步就到喇,冇被雨淋濕。要行一層先到餐廳,沿路上去已見到牆上掛左好多畫,近門口位置仲有啲花嘅佈置。🌷🌷睇得岀餐廳老闆都幾花心思嘅。餐廳格調以黑色為主,空間寬敞,冇迫嘅感覺。餐廳以set dinner 為主,有餐包,有湯,有野飲,價錢由$98起。我地叫左個香草蜆肉太子貝意粉 set唔油又唔太乾,味道ok仲叫左個龍蝦南瓜飯set🦐🦐以為龍蝦啲肉會”削”, 但又唔係喎,幾實嘅,都有鮮味。個飯都creamy ,兩個人都只係食左一半就飽了。飯略嫌多了一點,建議飯嘅份量可以少一點,南瓜多一點就更加好。最後仲點左兩款花藝甜品,提拉米蘇同檸檬撻這兩款甜品無論賣相同味道都好好,岀場個時係有個玻璃罩蓋住~~再加埋啲碎花襯托🌸🌸🌷🌷,真係好夢幻好靚咖😚個人比較喜歡檸檬個款,比較refreshing, 都冇咁濟,食多件都仲得😋😋但係略嫌我地坐個個係風口位,坐得耐都真係幾凍嘅😳
餐廳格調以黑色為主,空間寬敞,冇迫嘅感覺。
我地叫左個香草蜆肉太子貝意粉 set
唔油又唔太乾,味道ok
仲叫左個龍蝦南瓜飯set🦐🦐
最後仲點左兩款花藝甜品,提拉米蘇同檸檬撻
但係略嫌我地坐個個係風口位,坐得耐都真係幾凍嘅😳