早前,朋友生日,就帶佢食啲另類既餐廳,好彩12:00就入座,周未既午餐時候都相當滿場。環境 : 入到去好似海鮮夜市咁,多條長長既流水道映入眼前,加上生猛游緊水既大蝦🍤的確大開眼界!食物 :每台食客都會安排坐流水道旁,自由地往魚江夾,成個過程可以預備定相機影相,真係有得食之外仲好好玩。同大蝦幾分搏鬥之後,成功夾出,先用冰水浸暈佢,再剪走腳同鉗,就可以放爐上燒。燒出黎隻隻蝦頭都有滿滿既蟹膏,又新鮮又甜香。另外自助區既食物都包羅萬有,例如海鮮有:鮑魚、扇貝、帶子、沙白、螺、肉類、丸類等等,有殼既海鮮,基本上只要燒到離殼,就可以進食。文姐我特別喜歡鮑魚,記住先用鉸剪走鮑魚嘅殼同內臟,才放上去燒烤爐,咁樣會方便得多,鮑魚食落鮮香帶甜!至於扇貝可以先加上少少牛油同蒜蓉再放落爐,食落更加美味。當日入座,仲送咗兩串白鱔同一隻乳鴿,白鱔厚肉有魚脂香,食完會比較飽肚,所以建議晚一點才進食,至於乳鴿比想像中容易燒,可以加入適量嘅調味粉。文姐提提你,唔好唔記得留返15分鐘去燒食窩夫🧇加配雪糕。兩個半鐘嘅任食燒烤放題,有得玩又有得食,我就推薦大家可以去試一試啦~

至於扇貝可以先加上少少牛油同蒜蓉再放落爐,食落更加美味。

文姐提提你,唔好唔記得留返15分鐘去燒食窩夫🧇加配雪糕。