2023-11-14 31 瀏覽
樣樣都想試,所以自己DIY 碗撈麵🍜雙湯蝦籽醬油香蔥撈麵(幼麵)加配 雲吞、蝦丸、豬肉丸(各一粒)加配 薑醋豬手(一份)雙湯=傳統大地魚金湯+秘製鄉下海味金湯先筆一啖湯,wow 除左有大地魚鮮味,仲有yummy 嘅鮮味,問一問,原來係自家秘製金湯😋雲吞🥟大大粒,十分爽口彈牙蝦丸🦐大大粒,好鮮味,係會見到粉橙色嘅蝦肉豬肉丸🐽都係大大粒,口感食得出係自家製,同一般丸係唔同蝦籽 份量多,唔腥薑醋豬手好有心思,面頭嘅魚乾脆口,將成個小食口感提升。而豬手有4大舊,甜酸度適中,乾淨靚仔,完整,唔係煮到骨肉分離果種,肉質唔「嚡口」,豬皮口感似花膠😋,薑都唔錯☘️瑤柱蠔油青菜心先夾瑤柱食啖先,味道係鹹鹹地,原來有自家調味,而蠔油味道 都與別不同,我哋有問係邊隻牌子🤣,原來係有再自家調味🤙。自己平時食菜心唔會點多蠔油,都忍唔住……🤭🌼菊花茶(免費)菊花味濃,唔係好甜,原來係自家煲。值得傳承嘅 家鄉烹調食物同味道都冇缺點(同埸另外兩枱客都讚)
樣樣都想試,所以自己DIY 碗撈麵

🍜雙湯蝦籽醬油香蔥撈麵(幼麵)
加配 雲吞、蝦丸、豬肉丸(各一粒)
加配 薑醋豬手(一份)
雙湯=傳統大地魚金湯+秘製鄉下海味金湯
雲吞🥟大大粒,十分爽口彈牙
蝦丸🦐大大粒,好鮮味,係會見到粉橙色嘅蝦肉
豬肉丸🐽都係大大粒,口感食得出係自家製,同一般丸係唔同
蝦籽 份量多,唔腥
薑醋豬手

☘️瑤柱蠔油青菜心

🌼菊花茶(免費)
菊花味濃,唔係好甜,原來係自家煲。
值得傳承嘅 家鄉烹調
食物同味道都冇缺點
(同埸另外兩枱客都讚)