2024-04-17 51 瀏覽
呢間餐廳真係值得一試,我今次試嘗咗佢哋嘅幾款招牌菜,絕對令人驚喜。❤️首先,我食左佢招牌雙湯手打蝦丸香蔥撈麵,撈麵彈牙有嚼勁,撈得好香口惹味,蝦丸大大粒,非常彈牙,蝦味重蝦肉多!🍜朋友點嘅海家漁湯蠔仔蟹肉湯飯亦非常好食,湯底濃郁鮮美,蟹肉鮮嫩,加埋蠔仔更增添了鮮味,蠔仔份曬都幾多,充滿漁家風情!🦀小食方面,雙湯雲吞係嘅雲吞彈牙鮮甜,六喜甜辣醬皮蛋亦係一款別具特色嘅小食,皮蛋淋上甜辣醬,吃起來酸甜辣香,刺激味蕾,令人回味無窮!🥚最後係銀魚仔蒜香蠔油草菇,銀魚仔香脆可口,配上蒜香濃郁嘅蠔油草菇,口感豐富。🍄樽仔菊花茶係清新怡人嘅飲品,清熱解渴,真係開胃又解膩!🍵

樽仔菊花茶係清新怡人嘅飲品,清熱解渴,真係開胃又解膩!🍵
無諗過一間看似平平無奇嘅麵店會咁有驚喜雙湯薑醋豬手香蔥撈麵($79) - 雙湯即係傳統大地魚金湯加秘製蝦香海味金湯,不加味精,清得嚟好香濃,提供一杯店家自己煲嘅菊花茶,食前清清味道,就可以試真啲嘢食,香蔥翠綠新鮮,撈麵加埋薑醋汁味道更豐富,豬手口感好好,薑都唔會太辣雙湯淨雲吞($48) - 雲吞皮薄,蝦好彈牙,加埋蝦子,味道再提升一人炸蠔餅($48) - 邊邊同底都炸得好香脆,蠔又多,呢個整法幾特別,好香口瑤柱蠔油菜心($22) - 一碟菜心都整得咁有心機,菜心本身翠綠,好食雙湯手打蝦丸麵($78) - 同埋加咗蝦子提味,手打蝦丸好似食緊一粒粒鮮蝦咁,鮮味十足,口感爽脆凍奶茶、凍檸茶(各$10) - 茶介底夠濃,奶茶順滑,檸檬好新鮮鋪仔細細但座位好闊落,好乾淨,環境幾舒服,裝修又新又靚,幾有特色,仲有好多日式嘅擺設、精品同figures,睇得出店家嘅品味,服務都好好,好有心介紹食物,值得推薦
無諗過一間看似平平無奇嘅麵店會咁有驚喜

2024-03-15 102 瀏覽
今天我去了一家以0味精聞名的餐廳,他們的招牌菜包括雙湯手打蝦丸麵、雙湯蝦醬肥牛香蔥捞麵、一人炸蠔餅和瑤柱絲蠔油生菜。首先,我點了雙湯手打蝦丸麵。這碗麵的湯底非常濃郁,有著鮮美的海鮮味道。手打的蝦丸鮮嫩多汁,入口即化。麵條彈牙有嚼勁,完美地吸附了湯汁的風味。整體而言,這碗雙湯手打蝦丸麵絕對是一道讓人回味無窮的美食。接下來,我品嚐了雙湯蝦醬肥牛香蔥捞麵。這碗麵的湯底結合了蝦醬和牛肉的風味,非常獨特。牛肉肥瘦相間,入口鮮嫩多汁,配上香蔥和捞麵,味道更加豐富。蝦醬的鹹香與牛肉的鮮美完美融合,令人難以忘懷。除了麵食,我還點了一份炸蠔餅。這些蠔餅外脆內軟,金黃酥脆的外皮包裹著鮮嫩的蠔肉,每一口都帶來了美味的驚喜。蠔餅的口感十分出色,搭配上酸甜的沾醬更是美味無比。最後,我品嚐了一道瑤柱絲蠔油生菜。這道菜的清爽口感和瑤柱的鮮香相得益彰。生菜爽脆,帶著淡淡的甜味,配上鮮嫩的瑤柱絲和蠔油醬汁,味道鮮美而不失營養價值。整體而言,這家餐廳的湯麵和海鮮料理給我留下了深刻的印象。他們的雙湯手打蝦丸麵和雙湯蝦醬肥牛香蔥捞麵都是絕對值得推薦的招牌菜,口味豐富且獨特。而炸蠔餅和瑤柱絲蠔油生菜也是不容錯過的美味小吃。如果

整體而言,這家餐廳的湯麵和海鮮料理給我留下了深刻的印象。他們的雙湯手打蝦丸麵和雙湯蝦醬肥牛香蔥捞麵都是絕對值得推薦的招牌菜,口味豐富且獨特。而炸蠔餅和瑤柱絲蠔油生菜也是不容錯過的美味小吃。如果你喜歡湯麵和海鮮料理,這家餐廳絕對是你的不二之選!
2024-03-11 63 瀏覽
今天晚上,我到位於旺角通菜街的六喜見餐廳食個特色麵食。我點了雙湯薑醋豬手香蔥撈麵。菜單上寫著,雙湯是大地魚金湯和蝦香海味金湯合拼而成的。我最欣賞的就是不加味精,所以這湯很健康。豬手鮮嫩,香蔥的香氣在口中綻放,真好味道。除了麵食,我還叫了瑤柱絲蠔油生菜、六喜甜辣醬皮蛋和自家製菊花茶。瑤柱絲蠔油生菜清爽可口,充滿滋味;六喜甜辣醬皮蛋則有著香甜辣的風味,十分開胃。而菊花茶清香宜人,消暑解渴,讓整餐更加完美。在六喜見餐廳品嚐這樣的一餐,讓我感受到香港的美食多樣性和特色。通菜街是一條熱鬧的街道,卻隱藏了這間美味的小吃和特色麵食餐廳,吸引著我下次再來品嚐。

小店位於女人街既地舖,驟眼睇門面唔會知佢食咩,不過如同其他餐廳一樣門口有擺到餐牌,女友咁岩想食麵就一齊入左去了,裝修簡約為主,舖仔細細但佢為左令顧客舒服啲,明顯冇擺盡啲位,坐低店員又幾親切,會有耐性介紹食物,呢度既主打係無味精兼有魚湯或者雙湯,難得黎到就試哂兩樣,仲有個撈麵唯有留返下一次了海家漁湯雙丸麵上枱用碗係傳統款式,呢份懷舊味一讚,豬肉丸入口啖啖肉,豬味濃香,而蝦丸彈牙爽口又結實,配上幼麵咁小魚仔,呢碗麵好味到我幾下就鯨吞左,值得一提既係個湯底,濃厚既魚味,成碗野食到係用料好足下雙湯蝦醬肥牛麵店員話個湯底係用大地魚+蝦香味金湯組合而成,鍾意濃味既呢個比漁湯厚實,我個人就鍾意漁湯多啲不過,佢既蝦醬好似唔駛錢咁成匙放係碗到,自己鍾意撈埋佢或者沾配料食亦得,一碗麵份量唔多,配合多一個小食就岩岩好一人炸蟹餅嗌果時仲猶豫緊要蠔餅定蟹餅,上枱食左啖之後冇後悔叫左呢個,齋切開後已經即刻見到一梳梳既蟹肉出左黎,入口唔會太油膩又保留到蟹肉既味道,抵讚六喜甜辣醬皮蛋有別於坊間其他舖頭既川辣,佢用左甜辣做賣點,又幾特別Wo,開到胃之餘仲幾配合到皮蛋既質感,感覺佢比前菜更出色六喜甜辣醬秋葵同皮蛋一樣既醬
海家漁湯雙丸麵

雙湯蝦醬肥牛麵

一人炸蟹餅

六喜甜辣醬皮蛋

六喜甜辣醬秋葵
同皮蛋一樣既醬,但配合落秋葵到唔知點解會辣返少少,但一樣係易入口,如果揀佢呢隻醬既小食,我首選係皮蛋

雙醬鵝腸
鵝腸清得乾淨,入口係爽滑既,配合佢既豉油同花生甜醋,我幾鍾意呢道前菜

菊花茶
只要你嗌麵食,店主就會比杯細細地既菊花茶你清清口腔既味去盡情享受佢既美食,我幾鍾意呢個淡菊花香,入口清涼爽甜,成個口腔會好似淚活左咁,跟住食蝦湯麵會更出色
2024-03-09
5 分鐘 (堂食)
Thu 7 Mar 2024 有啲凳佢唔抵。呢度周圍都係餐廳仔,好旺,但最旺排晒隊嘅,唔係佢。呼籲大家去呢度試吓俾個機會佢。首先,而家呢啲天氣,坐喺出邊嗰2張枱真係好chill。係佢哋嘅獨有。學生、醫務人員有折頭,雖然只係九折,但係誠意足夠。就算唔係學生或者醫務人員,支持呢啲小店就間接支持佢哋 (all things matter)。出品真材實料冇揸流攤。簡單如淨雲吞,皮滑有蛋味,蝦有蝦味(唔係講笑,同嗰啲專才開嘅雲吞麵舖好食好多),湯底原汁原味、鋪上蝦子、魚仔乾、蔥花,無元素表,成碗飲晒一滴都冇剩。呢個質素可能要去 香宮 先食得到(當然 香宮 有好多add-on value 呢度做唔到)。但係香宮唔會識得送杯細細嘅菊花茶(冇用質疑自家製)俾你先清下個味蕾。炸蠔餅。香脆爽口唔會肥溜溜、蛋香、剛剛炸到外脆邊內金黃、蠔仔粒粒肥嘟嘟,芫荽新鮮醒神香口。同大排檔嗰啲萬年油肥立立淨係食冇味炸粉根本就冇得fight。食唔返轉頭。菜心。好靚,好新鮮,脆口鮮甜,加上上好嘅乾瑤柱,佢哋唔係裝飾嚟,係真係畫龍都要點睛先至完美。你自己去街市睇吓 靚仔醒神新鮮嘅菜心幾多錢斤,然後斬頭去尾+似樣嘅乾瑤柱,你就會
Thu 7 Mar 2024

菜心。好靚,好新鮮,脆口鮮甜,加上上好嘅乾瑤柱,佢哋唔係裝飾嚟,係真係畫龍都要點睛先至完美。你自己去街市睇吓 靚仔醒神新鮮嘅菜心幾多錢斤,然後斬頭去尾+似樣嘅乾瑤柱,你就會驚覺呢一碟菜心一啲都唔貴。

其他嘢都唔使講。去一次,俾個機會自己。就算伏都係復一次。
2024-03-07
  • 一人炸蠔餅
2024-03-03 59 瀏覽
成日經過女人街,行去登打士街嗰邊都會經過呢間嘢,見佢個門面裝修都幾特別,所以有留意。今日約咗朋友喺旺角食飯,突然諗起佢,所以上網op 睇初初見到佢有鵝腸同蠔餅都不錯,提議去試一試。入到去見到佢仲有湯麵tim,跟住店員都好好黎介紹,原來佢所有都係自制既湯,不含味精😀😀😀佢地有個雙湯係内有(傳統大地魚金湯)加(秘製蝦香海味金湯),合拼左個鮮甜味道更出。我哋心郁郁,所以就嗌埋共4樣雙湯手打蝦香蔥撈麵$86金湯上湯蝦醬肥牛麵$68雙醬鵝腸(秘製豉油王秘製薑+花生甜醋醬)$48一人炸蠔餅$48 見佢地寫不加味精,即叫即做,初初我心諗咁咪會好淡,但係食落真係鮮味喎。我成碗湯飲哂都唔口渴,同埋冇罪惡感😂😂岩哂個人最欣賞係個蠔餅,佢係一人份量,有好多時想食蠔餅,出去嗌大大個食唔晒,又嘥嘢又貴。味道都十分正,啲蠔大大隻,又有鮮味,個餅煎得唔係燶身。雙醬鵝腸個味道同平時食開的不同,好特別洗得好乾淨,又爽口。👍個手打蝦丸真係粒粒又蝦肉,唔會剩係得粉大大粒,十分足料配埋個湯味道一流。每個麵餐都送左杯小小既菊花荼,佢地話飲完再入個湯會更清甜,飲完我地仲嗌多咗一支。

我哋心郁郁,所以就嗌埋共4樣
雙湯手打蝦香蔥撈麵$86
金湯上湯蝦醬肥牛麵$68
雙醬鵝腸(秘製豉油王秘製薑+花生甜醋醬)$48
一人炸蠔餅$48

我成碗湯飲哂都唔口渴,同埋冇罪惡感😂😂岩哂

題外話/補充資料: 食餐飯都感覺到佢地既用心,香港真係小之又小,冇精味但又好食既小店👍👍👍
2024-03-01
2024-03-03 44 瀏覽
🍜呢間舖頭係食輕便嘅港式麵食,為求精益求精,本店所有湯底堅持盡力不添加味精,希望以原汁原味呈現湯之珍味,讓客人能夠品嚐到用心製作原味道💚呢度主打兩款唔同嘅湯底,為左保持濃香鮮味魚香清甜,店舖每日用不同魚種做湯,飲落口真係好舒服,好清香💚💙💙💚海家漁湯雙丸麵,鮮白色嘅魚湯,加埋兩大粒蝦丸同埋豬肉丸,配上有口感嘅港式麵。蝦丸新鮮彈牙;豬肉丸有口感。好耐都冇試過咁有質素嘅面!!魚湯好清甜好飲🐷雙湯淨薑醋豬手,我哋都好鍾意食薑醋,所以就嗌咗呢個豬手,啲薑係又甜,又有咬口,同平時酒樓嘅都冇得比🐽🐽豬手肥美有肉,林甜,味道啱啱好另外仲配上一碗湯,雙湯係個呢間舖頭創作研製既湯底,内有(傳統大地魚金湯)加(秘製蝦香海味金湯),淨係飲碗湯已經覺得好滿足💚💙🦆雙醬鵝腸,清爽嘅鵝腸,配合呢度嘅秘製豉油皇 (秘製甜醬油.豪油.豬油),令人食過唔停口😛👍六喜甜辣醬海蔘花好特別,原來都幾爽口,粒粒都好入味。唔知原來海參花含豐富海參皂甙,精氨酸,硫酸軟骨素,卵活膠和硒、釩、精氨酸、鈣、鋅、釩等稀有元素,具有提高免疫力、抗疲勞、抗衰老之功效😄最後嗌多碟瑤柱蠔油菜心,可能係因為用魚湯烚熟,菜都好味過人🥗另外仲有跟餐樽仔

💙💚海家漁湯雙丸麵,
蝦丸新鮮彈牙;豬肉丸有口感。好耐都冇試過咁有質素嘅面!!
魚湯好清甜好飲

豬手肥美有肉,林甜,味道啱啱好

另外仲有跟餐樽仔陳皮羅漢果,清熱潤喉🫣
2024-02-26 61 瀏覽
有時出去食飯食得多,都想食啲健康嘅選擇。見到餐廳主打無味精湯底,食材新鮮得黎又健康,所以就黎餐廳一試。海家漁湯雙丸麵(瀨粉)漁湯係每日新鮮製造,限量供應,見到咁寫又一定要order黎試試啦。湯底奶白色,飲落帶有淡淡魚香。豬丸同蝦丸都大大粒,係非常實在的丸,蝦丸都見到一粒粒嘅蝦肉。比起平時嘅粉面店仲多左瀨粉嘅選擇,食落軟滑爽口。雙湯蠔仔蟹肉湯飯雙湯係餐廳招牌,湯底望落去金黃色,魚湯加上蝦湯,令湯底嘅鮮味倍增。湯飯上面鋪滿晒蠔仔,仲見到啲蟹肉,每啖嘅湯飯都有蠔仔,食完成碗嘅湯飯都唔會口渴,果然真材實料。一人炸蠔餅好多時蠔餅都大大份,冇多啲人share 都食唔哂。依到有一人份嘅炸蠔餅就岩哂過口癮,入面嘅蠔仔脹卜卜都幾大粒,而且炸得幾香脆。雙醬鵝腸鵝腸爽脆,加左秘製豉油同薑花生甜醋醬,帶少少薑醋嘅薑同酸味,幾特別嘅味道。樽仔菊花茶係自家製嘅健康味道,清熱之選。

海家漁湯雙丸麵(瀨粉)

雙湯蠔仔蟹肉湯飯

一人炸蠔餅

雙醬鵝腸

樽仔菊花茶
係自家製嘅健康味道,清熱之選。
2024-02-26 536 瀏覽
最近喺女人街發現一間非常好味嘅傳統小店,主打傳統雲吞同埋蝦子撈麵,而且小食亦都相當唔錯,特別推介佢嘅魚湯鮮味濃郁,啱哂鍾意飲湯嘅人🤤🤤🤤點解全部嘅湯底都係完全冇味精,估唔到食碗雲吞麵都有咁清淡而實而不華嘅湯底😲👍👍👍鵝腸雙湯蝦籽香蔥撈+3粒蝦丸($30)蝦籽同香蔥搭配撈麵真係完美matching。蝦籽濃郁得黎唔咸,同撈麵嘅口感結合層次感更豐富。最surprised 係佢哋用咗傳統嘅豬油做撈麵,好香而唔會過於油膩,平時一向怕油嘅我都一邊食一邊讚呢個小心機✅️✅️✅️蝦丸推介大家追加,入面有幾隻大蝦同蝦滑打成,十分彈牙,而且大大粒食落好過癮。鵝腸洗得非常乾淨,叫之前都好擔心會唔會痴住啲肥油,結果係癲覆左我對鵝腸嘅諗法,超級乾淨,丁點肥膏都冇!大癲🤣而且調味亦恰到好處,唔會太咸蓋過咗鵝腸本身嘅鮮味,仲保持爽滑。魚湯淨雲吞魚湯係呢度嘅招牌湯底,清而鮮,骨膠原滿滿。淨雲吞原隻大蝦爽彈啖啖肉嘅口感同魚湯清爽混合,感覺好健康又養顏。瑤柱蠔油菜心瑤柱和蠔油為主要調味料, 菜心處理得嫩脆,唔會過老。六喜甜辣醬海蔘花海蔘花係海蔘內臟,我哋本身都唔知,research一下發現原來有豐富嘅食用價值,對抗衰老、防止貧

鵝腸雙湯蝦籽香蔥撈+3粒蝦丸($30)

魚湯淨雲吞

瑤柱蠔油菜心
瑤柱和蠔油為主要調味料, 菜心處理得嫩脆,唔會過老。

六喜甜辣醬海蔘花
海蔘花係海蔘內臟,我哋本身都唔知,research一下發現原來有豐富嘅食用價值,對抗衰老、防止貧血同降脂降糖同糖尿病有效用,食落口感爽彈冇腥味,感覺幾特別。配上甜辣醬點綴,有啲似涼拌個種開胃菜,非常推薦大家試吓,會有驚喜😌👍

全部嘢都十分💛食完冇口渴問題,食物全部即叫即整,見到餐廳仍保有初心去處理食材,希望一直保持落去,香港少有良心雲吞店👍👍👍👍👍

2024-02-23
  • 六喜甜辣醬海參花
2024-02-15 44 瀏覽
海家漁湯雙丸麵$88 湯底喺餐廳每日去買新鮮魚熬而成。真材實料整嘅係唔同啲,奶白色嘅湯底就知道煲湯熬咗好耐。湯底仲要係冇加味精地鮮味!蝦丸同埋豬丸都係餐廳由原材料自己手打出嚟,整嘅過程冇加粉,完完全全可以食到蝦非常爽口彈牙,豬肉好新鮮同埋有鮮味。餐廳仲會推介喺食碗麵之前飲一啖菊花茶去清一清味蕾。蒜香蠔油草菇$38 草菇食落去唔會有草味,加埋芫荽同埋炸咗嘅銀魚仔碎非常香口。炸銀魚仔配蠔油汁好夾,食草菇都食到陣鮮味。凍樽仔菊花茶+$15 由餐廳自己整嘅菊花茶唔會好甜,加配買材料嘅湯底一齊食好有自家製嘅味道。出街食飯都唔會有負擔。
海家漁湯雙丸麵$88

餐廳仲會推介喺食碗麵之前飲一啖菊花茶去清一清味蕾。

蒜香蠔油草菇$38

凍樽仔菊花茶+$15
2024-01-28 51 瀏覽
行過女人街,攞攞下眼,走入去間餐廳,湊熱鬧。裏面味道勁飄香,肚餓就有得救啦🐷!個環境坐落舒服,老闆嘅招待又親切,搞到人心情大好。首先打頭陣嘅海參花,望落真係鮮淨嘅胜,食落口感爽脆,加埋辣醬,勁夾!啲蟹餅蠔餅又走正經,外皮炸得金黃又香脆,個蠔香濃勁彈牙,蟹肉又唔馬虎,細細味真係正🙆‍♂️!講返個需求量大嘅雙湯雲吞麵,湯底清甜,雲吞飽滿得嚟又爽滑,啲幼麵又得,唔會痴啲嘢。而個蝦丸就真係一絕,啱啱好嘅彈性,蝦味十足,吓吓符合我對美味既夢想💭。豬腳薑撈粗就老火慢熬得嚟嘅薑醋味道絕配,温暖你心房,啲豬肉丸就算唔夠蝦丸咁出眾,都算長力,食落仲有點點彈性。老土D講,呢度食物真係一流,平民食客都食得開心。下次見到老細,我一定要讚佢一讚,做得好!睇怕我有時間嘞,頭緊返嚟,試下其他款式!食完一餐,心情都好返晒!😌👌💯

2024-01-27 51 瀏覽
旺角無味精湯麵小店雙湯蝦醬肥牛香蔥撈麵 $75今次揀咗幼麵,麵底夠晒爽口彈牙雙湯底夠晒濃厚,加埋蝦醬配合味道更鮮更甜,整體撈埋層次口味都好夾,幼麵麵可以掛湯入口更惹味,肥牛更加鮮嫩夠牛味!海家魚湯蠔仔蟹肉湯飯 $88呢一款湯飯就揀咗漁湯做底,呢個選擇真係冇錯,魚湯嘅鮮甜配埋蟹肉蠔仔簡直更上一層樓,本身蠔仔已經勁足料又大大隻,反而一啲都唔重腥味,整個湯飯更加鮮甜入味!淨雲吞六粒 雙湯 $48雙湯係呢間舖頭創作嘅湯底 内有傳統大地魚金湯加秘製蝦香海味金湯合拼成仲不添加味精,加埋鄙薄餡靚嘅雲吞,簡直係香氣湧現!一人炸蠔餅 $48即叫即整,金黃香脆,你每食一啖都會食到蠔,足料甘香性價比極高!可口可樂 $15凍檸樂 $20六喜見 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下J號舖
旺角無味精湯麵小店

雙湯蝦醬肥牛香蔥撈麵 $75

海家魚湯蠔仔蟹肉湯飯 $88

淨雲吞六粒 雙湯 $48

一人炸蠔餅 $48

可口可樂 $15
凍檸樂 $20

六喜見 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下J號舖
2024-01-21 49 瀏覽
個名幾特別既麵店比其他同類店係略貴左D但食落就覺得材料係值既食之前會比一小杯菊花茶你清一清之前食既其他野第一次黎試招牌雙湯(大地魚同蝦海味湯)雲吞唔算好大粒,皮薄同滑冇鹼水味,蝦肉爽得黎係有蝦味,同埋肉質都係爽得黎實另一亮點係丸類,豬肉丸好特別,唔係平時食港式粉麵既豬肉丸係比較似食西餐果種meat ball,淋而且唔彈牙,但就好濃既肉味個人比較鐘意蝦丸,都係爽彈香濃蝦味,不過彈唔彈每粒好似唔係好一致,兩粒入面明顯有一粒係冇咁彈湯底都唔錯,有鮮味又唔油膩唔味精,食完都唔口渴少少缺點係個麵,唔知係咪因為過冷河既關係,所以我食既麵有部分係涼涼地…..雖然d湯係好熱,但個碗好細,要食一半先有位比佢浸熱d麵服務態度係超好,感覺好用心既小店~
個名幾特別既麵店
比其他同類店係略貴左D
但食落就覺得材料係值既

食之前會比一小杯菊花茶你清一清之前食既其他野

第一次黎試招牌雙湯(大地魚同蝦海味湯)

另一亮點係丸類,豬肉丸好特別,唔係平時食港式粉麵既豬肉丸

湯底都唔錯,有鮮味又唔油膩唔味精,食完都唔口渴

服務態度係超好,感覺好用心既小店~
小店主打自家製手打蝦丸、豬肉丸,新鮮即做,不添加防腐劑同味精,原汁原味!🌟雙湯手打蝦丸香蔥撈麵當然要試下佢地自家製嘅手打蝦丸,蝦丸非常大粒,成粒都係新鮮蝦肉製成,無加粉同味精,爽口彈牙,鮮味十足!雙湯即係用傳統大地魚金湯加秘製蝦香海味金湯合併而成,味道鮮甜甘香,真材實料!海家漁湯豬丸麵豬丸麵都係自家製,亦不加味精,原汁原味,湯或係鮮甜嘅魚湯,味道不會太濃,亦無魚腥味!麵食可以選擇幼麵、粗麵、河粉或瀨粉。一人炸蟹餅蟹餅即叫即炸,食落卜卜脆,非常香口,仲有蟹肉嘅鮮味!雙湯淨雲吞雲吞大粒,皮薄餡靚,配埋雙湯,令雲吞鮮味更突出!

🌟雙湯手打蝦丸香蔥撈麵

海家漁湯豬丸麵

一人炸蟹餅
蟹餅即叫即炸,食落卜卜脆,非常香口,仲有蟹肉嘅鮮味!

雙湯淨雲吞
雲吞大粒,皮薄餡靚,配埋雙湯,令雲吞鮮味更突出!