2022-12-10
蝦蝦燒依個名成日都會聽到有人介紹,但今次都係第一次同朋友去試,行樓梯上一層,地方好大🤤我地安排坐係水槽隔離,方便一陣夾起鮮蝦,我地都係第一次嚟,所以店員都好仔細咁講解成個流程同注意事項,鮑魚一定要剪左個殼先放上網燒,夾鮮蝦前一定要裝左半桶冰先,以免鮮蝦係桶入面彈跳🫣🫣🫣一入座已經有一大堆蝦預備好,燒緊嘅時侯啲蝦膏一路流出嚟,蝦肉肉質結實,食落口鮮甜,可以加餐廳提供嘅孜然同辣粉,香辣味更加帶出左蝦肉嘅鮮味😂仲有每人會送一串鱔,燒完鱔肉又嫩滑又多油脂,鱔皮又好脆口,好好食😋😋😋嚟到今日嘅重頭戲,任夾生猛海鮮,好多款時令海鮮選擇,包括鮑魚、魷魚、蟹、扇貝、魚等等,多到我都唔知揀咩好,心大心細🤪除左海鮮之外,仲有好多款肉類、蔬果類、小食類,真係講得出嘅都有🤣🤣🤣🤣汽水、茶、啤酒一應俱全。🍢串燒推介:土匪雞翼,雞翼好入味,唔洗另外蘸醬汁,外皮燒到脆脆地,肉質嫩滑。台灣腸,燒完好香,食落好香口。紫薯,細細粒好快熟,好甜又好食。🐟海鮮推介:扇貝已經剪開左,好快熟,encore 左好多隻。鮑魚,易咬開,蘸啲醬汁已經好好食。魚,依個真係好驚喜,個爐燒得夠熱,好快熟,肉質滑嫩又有魚味。🍦最後都揀左2杯Co
汽水、茶、啤酒一應俱全。
🍢串燒推介:
台灣腸,燒完好香,食落好香口。
紫薯,細細粒好快熟,好甜又好食。
🐟海鮮推介:
扇貝已經剪開左,好快熟,encore 左好多隻。
鮑魚,易咬開,蘸啲醬汁已經好好食。
🍦最後都揀左2杯Coco Berry 同阿波羅雪糕,熱情果味係出面比較少見。