餐廳: 御泰坊-泰越菜
資訊:

2021-12-21 853 瀏覽
同屋企人係apm食來食去都中式同京滬菜,今次就食泰國野🤤 順便用埋啲dining coupon✨ 鮮蝦金柚子沙律 $88酸酸咪咪夠開胃,柚子多汁,但蝦數量略嫌少,只有3隻🥴✨泰式滷水豬手 $178豬手軟腍夠入味,份量都多,無乜骨,食左都唔覺肥膩👍🏻 母親大人話食到滷水豆腐有酸味,但我又唔覺喎😅✨鮮菠蘿雞柳炒飯見到好多枱都有點。菠蘿味酸多汁,有肉鬆同腰果,配上雞肉炒飯啱啱好🤤✨泰式魚肚羹 $68呢個係期間限定,份量偏少,有魚肚..但食唔出泰式😂😂✨涼浸浸 $60上枱我地呆左,同想像有啲出入,只係泰式奶茶+涼粉+奶茶雪糕,好細杯🥴 唔應該放係甜品menu入面…✨格鬥格 $68其實係斑蘭格仔餅。本身格仔餅食落幾香,但只配上朱古力醬及少量忌廉,變左乾啃件餅👎🏻 加返球雪糕會好啲!唔建議點😖由於是次係同母親大人食,所以我地唔敢order好泰式既菜(因為佢唔食辣😅) 食物質素一般,唔算好Thai style。甜品就唔建議叫,價格偏貴,款式好普通…====================推介度:❤️3.5/5CP值:👍🏻3.5/5好味指數:👅3.5/5====================

✨ 鮮蝦金柚子沙律 $88
酸酸咪咪夠開胃,柚子多汁,但蝦數量略嫌少,只有3隻🥴

✨泰式滷水豬手 $178

✨鮮菠蘿雞柳炒飯

✨泰式魚肚羹 $68
呢個係期間限定,份量偏少,有魚肚..但食唔出泰式😂😂

✨涼浸浸 $60

✨格鬥格 $68