2019-09-16 1269 瀏覽
呢排成日睇YouTube 都有意無意見到人介紹同食和牛,搞到我都心癢癢好想食埋一份🥴🥴見係月頭,就心動不如行動,搵吓香港有冇日本和牛食😋最後就搵到呢間,4%奇跡之牛,聽起嚟都已經好想食🥺🥺店舖就喺金馬倫道the Otto hotel 非常近地鐵站,bk咗18:00,係第一枱客,但之後啲人都已經開始到,到我走嗰陣已經full house了,一定要bk定枱🤓山葵八爪魚生菜包($48)呢個作為前菜非常適合,山葵味香而不辣,有少少嗆,不過用生菜包住就可以減輕唔少,生菜又爽口又fresh,果然係夏季限定既product😛煙薰上等牛肋肉($128)呢個上既時候用嗰玻璃樽cup住啲煙,之後上枱就拎走,已經聞到陣陣煙薰香味,名乎其實😏而啲牛肉絕對比啲連鎖燒肉餐廳更加厚切,食落好滿足,而且仲食得到啲煙薰味👍🏻👍🏻極上和牛盛合 2人用 ($598)呢個真係不得了,而家諗番起都留哂口水🤤🤤聽完店員精心講解,由牛舌開始食起,順著食到最後特上牛肋肉,每一樣都極之高水平,各款唔同形狀,有一塊塊,薄切同粒狀都有,各有特色😚每款都充滿油香味,正宗齒頰留香,加啖白飯,令到啲牛油更加平衡,所以食燒肉一定要配白飯,滋味會更

山葵八爪魚生菜包($48)

煙薰上等牛肋肉($128)

極上和牛盛合 2人用 ($598)
呢個真係不得了,而家諗番起都留哂口水🤤🤤聽完店員精心講解,由牛舌開始食起,順著食到最後特上牛肋肉,每一樣都極之高水平,各款唔同形狀,有一塊塊,薄切同粒狀都有,各有特色😚每款都充滿油香味,正宗齒頰留香,加啖白飯,令到啲牛油更加平衡,所以食燒肉一定要配白飯,滋味會更升級👍🏻👍🏻

上等牛腰背肉仲要加埋蛋黃一齊食,又軟又滑,簡直係人間極品,真係想每個月都去食一次😆😆

好多款夏日特飲,我揀咗pina colada,不過呢個係無酒精嘅~

椰漿同菠蘿嘅比例調得啱啱好,唔錯!

最後加埋啲飲品都係$1000到,換嚟終於感受和牛既威力,感覺人生好似完滿咗啲😳😳和牛萬歲🥳🥳
  • 極上和牛盛合 2人用