Book咗今晚同爸爸媽咪食私房菜,一行四人,我就食得多,我爸爸媽咪未食過⋯⋯開頭爸爸問我呢間係咪之前報導嘅中招私房菜,我同佢講呢間絕對唔係,嗰間叫「御善」非「御膳」,但大家都係觀塘區好容易混淆什菌大蜆豆腐湯呢個湯,我爸爸飲左三碗佢話個湯好夠味,又有什菌、蜆,好鮮甜麻辣滷水拼盤(豬腸、雞絲青瓜、牛肚)我地四個都喜歡麻辣,呢碟麻辣度好啱,恰到好處,另外豬腸牛肚夠林身,我爸爸媽媽都食到大肉蟹我地選擇用薑蔥炒,未上檯已陣陣薑蔥味撲鼻,蟹鉗仲好大隻,蟹肉好鮮甜,我媽咪連薑蔥都食埋花雕蛋白蒸龍躉球原來花雕酒蒸蛋白係咁正,蛋白、龍躉球都好滑,我好欣賞,一試難忘士多啤梨骨每次黎呢間食,都好期待呢碟餸,佢嗰種酸度恰到好處,士多啤梨醬包住一字骨,肉質又夠林,餘韻無窮上湯浸時蔬食咁多肉,梗係上番碟蔬菜啦⋯⋯花菇扒鵝掌4大隻鵝掌、4大粒花菇,首先鵝掌花菇夠林、入味,父母非常欣賞,鵝掌好黏口,好有膠質蟹油炒麵面質爽身,配蟹油黎炒,香味滿溢⋯⋯芒果布甸食埋甜品先叫做完美我加左花奶,凍凍地放入口,實在幸福啊今晚我地傾下講,開心渡過,爸爸仲講埋下次媽咪生日都喺呢度食
,但大家都係觀塘區好容易混淆
什菌大蜆豆腐湯
呢個湯,我爸爸飲左三碗
佢話個湯好夠味,又有什菌、蜆,好鮮甜
麻辣滷水拼盤(豬腸、雞絲青瓜、牛肚)

大肉蟹

花雕蛋白蒸龍躉球

士多啤梨骨

上湯浸時蔬

食咁多肉,梗係上番碟蔬菜啦⋯⋯
花菇扒鵝掌

蟹油炒麵

面質爽身,配蟹油黎炒,香味滿溢⋯⋯
芒果布甸

食埋甜品先叫做完美
我加左花奶,凍凍地放入口,實在幸福啊

今晚我地傾下講,開心渡過,爸爸仲講埋下次媽咪生日都喺呢度食
2022-06-29