2021-02-15
喺荃灣西行完街體力大消耗😝經過呢間日式燒肉店「牛繁」聞到陣陣燒肉香氣🤤🤤就急不及待衝到門囗報到啦!入座前除咗量體溫之外,店員仲會好細心咁用消毒噴霧幫客人由衫到褲噴一噴除菌先👍可以安心坐低開餐啦!!.一坐好已經覺得呢度環境好有日系氛圍😀拿拿聲拎起餐牌點咗兩個午市套餐!分別係『(燒肉汁) 元氣牛五花 $128』同『(鹽醬)元氣牛小排 $148 』😍靚牛肉質果然唔講得笑…輕輕每面燒一燒…油花嘅香味湧哂埋嚟…塊塊牛入囗都大滿足😍而且每個餐都配有 大崎蟹柳沙律、白飯、牛骨蛋花湯、前菜、凍檸茶檸水…好豐富呢😝另外太肚餓關係仲額外加購咗『(柚子胡椒)嚴選櫻姫雞腿肉 $58』…呢個下次嚟食都會再加點…啖啖有質素嘅雞脾肉都滲住獨特嘅柚子胡椒味道好好食👌👌慢慢燒住食晒之後仲追加咗球『草莓雪糕 $10』嚟作個完美句點添❤️.總結:二人前加一服務費埋單四嚿水有找🙆♀️可以留港都緬懷到日本氣氛嘅燒肉時光係💛值得一試💛