2017-10-03
上星期約左朋友出旺角食放題,但旺角咁多放題,要揀都有排揀,最後我地接近8:30,行到瓊華樓下見到有至尊滿屋呢間放題就決定試下喇可能因為係平日,所以當時人唔算爆滿,等左5分鐘左右就可以入座喇,兩個人仲可以坐4人枱一坐底緊係即刻點刺身啦!刺身都好新鮮,三文魚既厚度都適中,我同朋友都order左兩次唔同既入座人數會有唔同既食物贈送,當晚我同朋友兩個人入座可以揀要一人一隻牡丹蝦,生蠔或者半板海膽,我地就揀左牡丹蝦,真係幾大隻同埋好鮮甜 壽司方面,我同朋友都覺得佢地既創作壽司好好食!其中軟殼蟹卷同吉列蝦卷覺得最好食!都係order左兩次炸到熱辣辣既軟殼蟹同蝦,夾係啲飯入面,加埋醬汁真係食到停唔到口講起炸物,至尊滿屋既天婦羅蝦做得唔錯,炸粉唔算厚同炸到好鬆脆,食左5,6隻食榴槤既朋友唔好錯過榴槤炸彈!!!真係勁好食,出面脆卜卜,入面係暖笠笠既榴槤餡,勁香勁榴槤下圖右邊係榴槤炸彈,左邊係炸蠔熱食我地就點左牛肉鍋,食放題最驚啲食物勁到大大份,食唔落其他野,但係上枱個陣個鍋既份量都唔太大,兩個人share岩岩好而且個鍋係熱辣辣架,食到夠鐘個陣都仲未凍,肥牛都幾多,仲有粉絲,啲壽喜燒湯入哂未推介!鐵板牛柳
鐵板牛柳粒都係放題必食,驚喜地佢又整得唔un,而家黑椒味都幾重,算係食過既放題之中整得最好食既其中之一
另外仲點左鰻魚串燒,同埋焗蠔,焗蠔又係放題必食,肥嘟嘟既蠔浸係啲沙律醬入面,仲有啲青紅椒切碎同蟹柳草菇粒咁,所以食落都唔係得個肥字,勁香口,怕濟既朋友可以唔食哂成兜醬,我自己一個都食左四隻
飲品呢到最特別既地方係有特色飲品,我第一次係放題見到真係有即點即調既飲品,我點左藍蝶花,但係上枱侍應話係雪梨特飲,不過唔緊要啦,個賣相都幾靚,而且可以自己揀配料,我揀左啫喱
最後係甜品喇!可以自取,甜品櫃選擇都幾多,另外仲有一人一杯movenpick雪糕
總括黎講呢間放題既食物質素幾好,選擇都多,而且侍應收碟同收order紙都好勤快,又有禮貌,下次會約多啲朋友再黎呢到聚會