2023-09-29
難得來銅鑼灣行街,屋企人又鍾意食中菜,見網評唔錯,就帶佢來呢間餐廳試下。晚市時段都幾多人,職員安排我地坐地下近門口既座位,一坐底未叫野食,已經見到有烏蠅飛來飛去,感覺唔太衛生。我地見狀,盡快用熱茶清洗餐具。當時職員忙住招呼其他食客,連餐單都無主動攞俾我,直到我開聲問先有。叫左魚香茄子煲同椒鹽骨,魚香茄子都算幾香幾有鑊氣,不過無乜肉碎,略欠口感。椒鹽骨等左成30min都未上菜,等待期間,左面有一家外地人坐底,點左大量菜式,包含蟹、扇貝等多款海鮮,上菜速度非常快,佢地好快上齊晒,我碟椒鹽骨都未到。於是我禮貌向職員查詢,先有人幫我同廚房講,大概10-15min後,椒鹽骨先煮好,我飯都食左一半🙄椒鹽骨食落既口感唔太自然,感覺好似加左肉鬆粉咁,而且肥膏多過肉,食落比較肥膩,味道普通。老闆一見有遊客入座就先招呼,四萬咁口,優先幫佢地點菜上菜,見我地唔係遊客,叫得兩碟食物,就唔願招呼,西口西面,上菜又漏單。客服態度好差,簡直係俾錢買難受😤待客之道厚此薄彼,為左賺錢無視消費小既食客,連基本尊重都唔識,以後唔會幫襯!😡