2020-11-29 624 瀏覽
同大少匆匆忙忙去銅鑼灣,因為趕時間,我哋求其食,入咗去文輝。上次食文輝,差唔多都已經有10年前響中環分店。我叫咗個紫菜墨三鮮河,大少要咗個雙丸河。所謂墨三鮮,即係墨魚頭,墨魚鬚,同墨魚丸。大少叫咗紫菜雙丸河,即係墨魚丸,同埋唔知乜嘢丸🤷‍♀️。其實我啲墨魚鬚同埋墨魚頭都冇乜味道,大少個碗雙丸河亦都冇乜特別,亦冇乜味道。只可以用一個字你形容,大碗,一定會食得飽。食下食下,我都問大少,我話你覺唔覺得食緊頹麵一碗,冇乜味道,得個飽字。後記:疫情關係,其實為咗顧客安全,我覺得唔應該比搭枱。食碗麵都係講緊15-20分鐘,食完就走,都唔會霸住佢張枱。但係我哋食到一半,張枱明明只夠坐兩個人,佢都要俾一個陌生女人坐落嚟搭枱,中間亦都冇比一塊板我哋隔住,完全冇諗過顧客嘅安全。本身已經頹麵一個,亦唔理顧客安全比搭枱,所以我俾劣評👎。

本身已經頹麵一個,亦唔理顧客安全比搭枱,所以我俾劣評👎。

2020-11-27