首先講講環境, 因為七點前已到埗, 場內無咩客, 所以與友人㨂左張4 人高枱坐, 而非中間的長枱,老實講, 嗰啲長枱有啲似大學飯堂😅😅😅所以感覺麻麻而餐廳係採取自助服務, 自己去收銀比錢落單, 自己取餐, 自己執枱, 所以無加一服務費。但留意番,餐廳只收現金同八達通。我哋叫左2 人餐-$268包2 主食,2杯飲品及是日蛋糕1份黑椒牛柳絲炒意粉預期中的味道,牛柳絲都係食開素肉嘅口感同味道,黑椒味不重, 意粉不會太淋爛, 偏硬有啲咬口,但唯一缺點係超級油。鐵板雜扒蛋係流心的, 但係好油至於條香腸, 真係麻麻地, 似唔扎實, 一啲都無香腸的感覺素漢堡扒漢堡扒都係同坊間的素扒味同口感差唔多, 無特別,夠厚夠扎實素豬扒素豬扒就較失望, 首先無諗過佢係炸豬扒,而且佢炸得無素年的吉列豬扒咁香脆(無比較無傷害,但昨晚先食完素年,所以好大對比), 但勝在夠厚,有咬口。但口感同味道都似大粒版嘅仿炸帶子🤭🤭係底有好多好多無味但烚熟左硬骨骨嘅翠玉瓜,紅蘿蔔同西蘭花,仲有啲炸得唔禾口的薯塊而黑椒汁其實係甜燒汁, 無黑椒味Chocolate brownie 朱古力不濃,雪得太硬, 無咩合桃。另外, 餐廳提有一些前

我哋叫左2 人餐-$268
包2 主食,2杯飲品及是日蛋糕1份

黑椒牛柳絲炒意粉
2人鐵板餐  -  黑椒牛柳絲炒意粉

鐵板雜扒
2人鐵板餐-鐵板雜扒

蛋係流心的, 但係好油
至於條香腸, 真係麻麻地, 似唔扎實, 一啲都無香腸的感覺

素漢堡扒
2人鐵板餐-鐵板雜扒

漢堡扒都係同坊間的素扒味同口感差唔多, 無特別,夠厚夠扎實

素豬扒
2人鐵板餐-鐵板雜扒

而黑椒汁其實係甜燒汁, 無黑椒味

Chocolate brownie
2人鐵板餐-甜品

朱古力不濃,雪得太硬, 無咩合桃。

另外, 餐廳提有一些前菜在自助區取, 有生菜,沙律菜,醃蘿蔔,醃青瓜,薯粉同沙律醬薯仔,正常水平。白飯, 檸檬水可以任添。
仲有糖水, 今日係雙色(紫薯/黃薯)蕃薯糖水,薑味夠濃, 甜味適中(雖然甜味不是至蕃薯) ,但整體幾好飲

但如果比我揀多次, 268 蚊, 我會食返「走肉朋友」🤣🤣
2021-03-24