2019-10-20 22 瀏覽
放工同幾個工友去咗旺角花園街睇魚缸,考慮係屋企養魚,咸水魚係好靚,但好難養,淡水魚易養啲,但冇咁靚,睇咗幾間舖之後決定過幾日先買一個套缸500至1000元,學吓先,睇完魚缸後工友話不如食埋飯先走啦,咁啱隔離街有間寶哥火煱可以任飲任食,啱哂我地幾個大食怪,一去到就係大堂先攞飲品,湯底就揀咗猴頭菇鯊魚骨湯,有一個海鮮拼盤送,包括有聖子皇,鮑魚,蠔,大蜆,海蝦同班片,其他配料揀咗手打三寶丸,鮮蝦雲吞,鳳城水餃,招牌菲菜餃,手切封門柳牛肉,頂級安格斯牛小排,本地新鮮牛脷,白鳝片生菜同西洋菜,飲品就要咗啤酒,有工友就飲大龍鳳可樂,其他飲品可以係大聽自取,好多選擇,先嚟係嗰湯底先,好多料,猴頭菇好大個,跟住就係海鮮拼盤啦,好大盤,賣相同擺位都好靚,先食蠔先,好大隻又肥美,聖子皇放落去數秒就食得,非常鮮味,鮑魚都唔細,同工友一路食一路吹水,其他火煱配料都嚟啦,手切封門柳牛肉,我都係第一次食,牛味濃郁,手打三寶丸好彈牙,幾個人飲吓食吓講吓又夠鐘走人,兩個鐘任飲任食都係啱啱好。

其他配料揀咗手打三寶丸,鮮蝦雲吞,鳳城水餃,招牌菲菜餃,

手切封門柳牛肉,頂級安格斯牛小排,本地新鮮牛脷

,白鳝片

生菜同西洋菜

,飲品就要咗啤酒,有工友就飲大龍鳳可樂,