2023-12-19 77 瀏覽
今次黎到灣仔一間頂樓既餐廳酒吧食野,一黎到已經好有格調🤩 頂層夜晚既景色都非常好,但礙於玻璃好反光,所以就影唔到出黎😗 我地一開始就叫左兩款cocktails:櫻花樹下一入口會覺得甜甜地,加上浸住一片乾柚子,就會有少少柚子密感覺然後Gin味好出,聞落有香香既櫻花味壞女孩呢款whiskey 味比較重,餘韻會慢慢有d朱古力同橙既味道出現,味道偏苦,聞落有少少earl grey香味😆三文魚牛油果多士及西班牙火腿蕃茄莎莎多士呢款小食作為前菜,可以開一開我地個胃,兩種多士非常脆口,唔會太大舊,可以岩岩成舊放入口,亦唔會太重味道🥰慢煮西班牙豬鞍紅酒香草汁呢個豬鞍煮得好淋,好易切,而且我鐘意佢呢個厚度既豬鞍,口感好好,可以食到出面煎香既外皮,再將紅酒香草汁蘸落中間既連埋肉汁食,最帶出到豬鞍原本既鮮同香😍香辣蜆意粉伴白酒汁蜆肉量非常多,白酒汁都充足,食落唔算辣,但呢種辣係需要,用黎帶出意粉既香😇焦糖蘋果蛋糕呢個食落去好特別,蘋果味十足,中間係有d mousse質地,最底就係有層蛋糕,唔會太甜,層次分明,十分推薦😋唔小心坐坐下就去到有live band表演時間,開心!
今次黎到灣仔一間頂樓既餐廳酒吧食野,
一黎到已經好有格調🤩

我地一開始就叫左兩款cocktails:
櫻花樹下

壞女孩

三文魚牛油果多士及西班牙火腿蕃茄莎莎多士

慢煮西班牙豬鞍紅酒香草汁

香辣蜆意粉伴白酒汁

焦糖蘋果蛋糕

唔小心坐坐下就去到有live band表演時間,開心!