2018-09-01
奶奶生日,次次食酒樓食海鮮有啲悶,今次大家提議食燒肉,最尾揀咗喺佐敦呢間 響 !事關老人家唔食刺身,而呢一間就可以滿足晒我哋嘅願望,燒肉高質刺身任食✌️地方好就腳廟街行入少少就到,入到門口已經好有日本氣氛,樓底很高坐得好舒服,整齊企理,用左全新嘅抽煙設計,難怪沒有半點油煙味!店員會介紹食物,先來三大盤分別係刺身,海鮮,同燒肉,等食客試晒邊啲好食再encore,海鮮方面大蝦可以再叫,刺身方面只有海膽冇得再encore,估唔到燒肉店啲刺身都可以咁新鮮,老公平時唔食海膽,今次到同我爭食都有五六種刺身,好滿足海鮮拼盤更加不得了,生蠔,包魚,大蝦,螺喜之次林林總總,真係高質!燒肉是主角,幾款不同部份,擺上名牌,一定吾會encore 錯,我就最愛牛胸腹,油脂格外平均,不會太肥,牛味好濃熟食質素亦不俗,而且選擇不小,烏冬好好味!驚喜地發現,除左飮品任飲外,紅,白酒都是仼飲最尾食返個美品甜品,係Movenpick 來架大飲大喝熱熱鬧鬧的一晚,果然無㨂錯!
刺身拼盤
海鮮拼盤更加不得了,生蠔,包魚,大蝦,螺
熟食質素亦不俗,而且選擇不小,烏冬好好味!
驚喜地發現,除左飮品任飲外,紅,白酒都是仼飲