2019-09-14 67 瀏覽
平時比較少食韓燒,朋友們話好耐無食過就一於奉陪啦,今次揀咗位於尖沙咀寶勒行樓上店,店員都多係韓國人咁鬼熱先點杯大啤涼快一下,友人就點了鮮西柚汁入面仲有酒精㗎之後就有八款前菜,有泡菜、洋蔥、菇菌等,都係香辣及開胃微微酸等小食仲有每檯都有嘅煎蛋,入面有一啲餡料,蛋香味十足又美味之後到韓燒肉類喇,有牛肋骨及原味豬五花腩,牛味濃厚嘅肋骨位,仲有爽口彈牙五花腩,唔好以為好肥好多脂肪,其實都係筋位嚟主角係呢個八色珍味,其實係用咗8種不同香料去腌製8款豬及牛肉,我今次選了四色五花肉加牛肉五花肉本身其實燒完都好好食,但分別用咗蒜蓉、香草、辣椒等香料令味道變化好大,最愛辣辣醬及咖哩嘅惹味,仲有最愛嘅蒜香而牛方面有爽口牛舌,嫩腍雪花肥牛及腌得惹味似烤排骨及烤脊骨位,包住生菜再加點辣醬又係另一食法味道最後朋友點咗個石鍋飯,有辣醬牛肉配多款伴菜及蛋醬撈混一齊食㗎,香辣惹味又美味今次呢間韓燒都幾抵食又夠特色,肉類選擇都多~

咁鬼熱先點杯大啤涼快一下,友人就點了鮮西柚汁入面仲有酒精㗎

仲有每檯都有嘅煎蛋,入面有一啲餡料,蛋香味十足又美味

今次呢間韓燒都幾抵食又夠特色,肉類選擇都多~
2019-08-21