2016-08-12 891 瀏覽
之前係facebook 參加遊戲, 抽中Nene開張前一天黎試食, 看看韓風可否由音樂,電視劇吹至飲食界. 試食包括一份炸雞, 一個主菜, 兩鑵汽水, 其實全部都係食炸雞, 不過有唔同食法, 看著菜牌圖片那款較吸引就點了 "芝士潘朵拉炸雞"和 "韓式甜辣炸雞"首先來的芝士潘朵拉炸雞外型夠吸引, 巨型麵包四周圍上雞件, 全沾上車打芝士醬, 麵包中間刮空又裝滿了芝士醬, 勁heavy, 不過放在高碟擺上台又幾有氣勢, 食法理論上是用鉗子蘸點芝士拉絲一起吃, 不過只限頭幾次, 所以呃like要襯早, 因為冷氣勁, 芝士醬凝固得快, 擺耐咗較硬身都係要用匙羹畢, 雞件香脆惹味, 唔油, 有水準, 另外麵包幾crusty, 比得上A1, 食完雞件再用手撕開麵包食埋, 心滿意足, 飽晒.接著來的韓式甜辣炸雞 亦是份量十足, 一碟都夠3-4人食, 我點了無骨雞件, 但來了有骨全雞, 分別不大. 甜辣醬非常惹味, 炸雞外層非常鬆化, 肉質就看那個部分, 雞脾雞翼算嫩滑, 雞胸肉就一般啦, 不過我食唔出雞肉有醃過, 可能甜辣汁太搶吧.另外有一小碟酸蘿蔔開胃佐膳, 唔錯. 不過Nene沒有外賣, 所以如果
韓式甜辣炸雞
韓式甜辣炸雞
另外有一小碟酸蘿蔔開胃佐膳, 唔錯. 不過Nene沒有外賣, 所以如果食唔晒暫時沒有紙盒打包拎走, 而每碟炸雞都幾有份量, 所以韓粉黎Nene朝聖都係約多幾個朋友較穩陣.

題外話/補充資料: 不設外賣
2016-08-11