呢間韓式餐廳進駐香港都成幾年,一開始出名嘅就係芝士豬肋骨😋直到而家,依然好有人氣。提供嘅菜款仲有炸雞丶紫菜包飯等地道韓食。店內員工好多都係韓國oppa,而家餐廳環境都幾浪漫,偏暗嘅光線配上星星燈,同朋友定情侶嚟都唔錯🌟🔸雙拼炸雞全份(HK$198)全份炸雞有10件,雙拼分別揀左醬油同香蒜蜜糖味。無骨炸雞嘅外皮係乾脆風格,兩款嘅醬汁都幾少,唔易食出個分別😂另外仲有其他炸物配料,例如薯條、薯格以及甜少少嘅炸薯。跟餐仲會配埋蘿蔔以及3款醬汁(甜辣、蕃茄、香蒜蜜糖),可以沾炸物無咁悶,不過就覺得無乜太加分啦🤣🔸蕃薯芝士條 (+HK$28)叫炸雞時仲跟餐加左蕃薯芝士條,共3條。應該係全餐最好食嘅item😜炸皮有明顯嘅甜薯味,而且入面芝士真係會拉絲架😍🔸東萊海鮮煎餅 (HK$118)海鮮份量較少,除左面頭個幾隻蝦,都唔點見有其他海鮮。反而就好多蔥😂入口好濃蔥味,大家食完第一反應都係好似飲茶食到嘅中式薄餅😶🔸煎蛋飯捲 (HK$98)其實每次係韓國餐廳見到蛋卷或飯卷價錢都覺得偏高左啲🤔呢個飯捲係由蛋包住少少飯以及蛋,飯質太淋,蛋味都唔係話好鮮甜,性價比不高呢~🔸Blue Lemon (HK$34)好簡
雙拼炸雞全份

🔸雙拼炸雞全份(HK$198)
炸雞

🔸蕃薯芝士條 (+HK$28)
蕃薯芝士條

🔸東萊海鮮煎餅 (HK$118)
東萊海鮮煎餅

🔸煎蛋飯捲 (HK$98)
煎蛋飯捲

🔸Blue Lemon (HK$34)
好簡短嘅結論:一杯藍色有少少檸檬味嘅雪碧😂

🔸蜜糖檸檬茶 (HK$34)
朋友想飲熱飲,就試下呢杯啦。味道如同名一樣,好似感冒時會飲到嘅飲品😂另外係佢地嘅杯係用ikea個隻家居杯😂😂都同餐廳風格幾唔match
蕃薯芝士條