2025-05-13
又一間港島區新開嘅麵包舖,試業期間已經好多人入去買,小編就係母親節個日入去買蛋糕同麵包~ Mother's Day Special嘅蛋糕賣相好靚,面層係champagne jelly 至於麵包~法式牛角酥就采用法式麵粉,日式軟包就用番日本麵粉,非常講究~ 佢5月25號正式開張 大家可以搶先去試 🌟1️⃣ Pink Guava $69好精緻且味道特別嘅mini cake 🍰 2️⃣ 蜂蜜金磚 $28一定要食!小編就係第一眼比呢個吸引到!本身經過仲諗點解會有單賣西多士XD點知原來係蜂蜜脆多士,重點係非油炸!聼店主講蜂蜜金磚要焗成3次咁多,慢慢搽蜂蜜上去。而且蜂蜜係未經加工嘅蜜糖,焗出黎效果又甜又脆!🍯3️⃣ 明太子豆乳雞軟包 $16算creamy 餡多唔孤寒 豆乳味出過明太子味 仲有小蘑菇同紅蘿蔔粒喺入面 🍄4️⃣ 杜拜開心果麻糬酥 $32薄薄一層麻糬比開心果蓉夾喺中間,杜拜開心果頗香 💚5️⃣ 芋泥麻糬丹麥條 $38店鋪熱賣人氣王~ 比較著重於軟糯嘅麻糬 😗另外聼店主介紹下面呢幾款小編都覺得特別吸引,得閑要回購👼🏻👼🏻青蘋果批,比紅蘋果vitmain C更多,升糖指數更低,店主話客人仲會特登同佢留貨添 🍏港
1️⃣ Pink Guava $69
好精緻且味道特別嘅mini cake 🍰
2️⃣ 蜂蜜金磚 $28
3️⃣ 明太子豆乳雞軟包 $16
4️⃣ 杜拜開心果麻糬酥 $32
薄薄一層麻糬比開心果蓉夾喺中間,杜拜開心果頗香 💚
5️⃣ 芋泥麻糬丹麥條 $38
店鋪熱賣人氣王~ 比較著重於軟糯嘅麻糬 😗
港式酸種麵包,有飛機欖(夠老先聽過) 同辣菜脯等口味,係蜻蜓點水式點到即止嘅辣味!🇭🇰