2016-06-25
最近有朋友盛讚呢間四川風味嘅餐廳,令到我都好有興趣去試下,果然冇令我失望!我一向吾食得辣,最先都好擔心會吾會吾啱食,但係原來菜式非常多樣化,總會有啱你胃口嘅野食。店員好細心,落order前會問定你食吾食得辣,佢地介紹左個bb辣嘅水煮桂花魚俾我,桂花魚好新鮮,肉質係估吾到咁嫩滑而有咬口,魚嘅每一部位都係咁鮮嫩,非常出色,而個辣度係連我呢個吾食得辣嘅人都接受到,可見佢地真係有照顧食客嘅口味👍🏻另外我地仲叫左兩道小菜,兩款都強烈推介!呢味雜菌炒牛脊肉我最鐘意!師傅炒得非常夠穫氣,醬汁調製得非常出色,令到d菇菌好香,而牛脊肉都非常嫩滑,我幾乎食晒成碟咁滯🙈仲有墨魚餅都好吾錯!墨魚打得好彈牙,配合埋酸甜醬,好開胃!相信冇人會吾鐘意食😋😋😋我地仲order左老闆娘介紹嘅竹蔗茅根,呢個係餐廳自己煲嘅而吾係出面買嘅,味道清甜,自家製永遠都係好d嘅!呢間餐廳真係強烈推介!店員親切友善,服務好好,好到直情令我有d吾好意思😂🙈