餐廳: 壹.01
資訊:

2022-08-10 45 瀏覽
今日試咗一間充滿驚喜嘅小店🤩 位於觀塘中海日昇中心 , 離港鐵站都係幾分鐘路程 , 係我近排覺得最用心製作嘅一間小店🫶🏻 而且味道好好, 價錢非常實惠 , 食到勁飽加埋都係二百零蚊😍😍 呢間就係‘’壹.01‘’啦😋餐廳以白色為主調 , 牆上寫著 <觀塘除咗塞車,仲有壹.01>, 不禁有同感及會心微笑左🥰餐廳用QR code落單, 非常方便, 今日叫咗好多嘢食,想將美味一一同大家分享下🫶🏻🌟蘇子青瓜手撕雞餐廳可以揀一份或者兩份嘅份量, 味道唔錯, 叫咗一份,二人食剛剛好👍🌟酥炸花之丸三粒即叫即炸,熱辣辣,應該係台灣入貨並非坊間嘅墨魚丸, 撒上少少椒鹽,非常惹味👍🌟滷肉汁肉燥蔬菜蔬菜唔止一款, 配香濃嘅肉燥汁 ,呢個配搭好台灣呀😆🌟牛肉汁煮風琴豆腐香甜牛肉汁配咗類似豆卜嘅風琴豆腐, 意外地美味, 一人一寸啱啱好。🌟香蔥紫菜牛肉飯牛肉飯配咗大量海苔🤩 仲配有台灣嘅酸菜, 牛肉分量唔少, 成個配搭滿分, 個飯仲配咗適量嘅蔬菜,又好味又健康👏🌟辣椒大蔥排骨飯配櫻花蝦好味到痴咗線😂 香酥排骨份量好多, 熱辣辣。 最正係啲京蔥,炒到好香分量又多,簡直係成個飯嘅靈魂🤩 仲有櫻花蝦嘅香味同口感作點綴,

🌟蘇子青瓜手撕雞

🌟酥炸花之丸三粒

🌟滷肉汁肉燥蔬菜
蔬菜唔止一款, 配香濃嘅肉燥汁 ,呢個配搭好台灣呀😆

🌟牛肉汁煮風琴豆腐

🌟香蔥紫菜牛肉飯

🌟辣椒大蔥排骨飯配櫻花蝦
好味到痴咗線😂 香酥排骨份量好多, 熱辣辣。 最正係啲京蔥,炒到好香分量又多,簡直係成個飯嘅靈魂🤩 仲有櫻花蝦嘅香味同口感作點綴, 完美嘅配搭, 食到我有少少感動🥹

🌟芋泥肉鬆蛋餅
係我食過最好食嘅蛋餅😍 非一般傳統做法, 餅皮脆同較薄, 肉鬆同芋泥分量多,味道好, 仲有一層蛋,食到裏面嘅蛋香😍 呢個價錢食到咁好味嘅蛋餅, 絕對係冇得頂😋

🌟古早紅茶及雙檸冬瓜茶
餐廳都有台式飲品選擇,甜度都可以選擇, 實有一杯啱你嘅😆

我特別鍾意小店, 因為每間都有佢自己煮嘢食嘅態度同拿手小菜😎 壹.01絕對會畀到你哋驚喜🤩而且價錢真係實惠, 食物都可以選擇多蔥,多牛肉汁等等,非常細心。希望大家經過觀塘都支持下用心製作嘅小店啦🫶🏻

2022-07-29