相信係何文田或者土瓜灣住同讀書既人都知道,天光道係一係食店必爭之地,位於名校網中心,大量既中學生,lunch hour既時間基本上間間餐廳都人頭湧湧,就係咁,天光道餐廳既商機可以話係無窮無盡,因此,亦造就左唔少好味既餐廳係到聚腳,高登堡,御麵坊,味皇,重口味,上壽司.......今日作為吃貨既我又黎天光道搵好野食咁岩就見到旺舖石庫門換左手,換左一間非凡小廚,係得土瓜灣既一定要試試佢😏入到舖頭入面,裝修相當唔錯,舖頭圓桌設計,桌與桌之間有一定既空間,有一定既私人空間,坐起來相當唔錯,連平時偏愛卡位既我都接受到當然我黎依到係食野,食物先係主角,我同朋友分別點左沙拉骨,炒牛奶同炆魚腩首先係我至愛既沙拉骨😍每舊骨都上色得非常之好,配合黎沙律的調和,我同朋友都忍唔住俾相機食先😍味道方面,上色得好姐係代表調味均勻,自然就係好食啦,味道合格之類又唔會超重,正!炒牛奶方面,牛奶炒得又香又滑,奶味夠重🤤爽得黎又唔會太散,當然係正啦,不過有朋友覺得唔夠滑,但係我就已經好正啦🤤齒甲留香🤤魚腩煲就因為我唔食魚所以唔太食,但我覺得唔太腥,入口即溶,不過就唔有啲骨,個人唔太食得慣。總體黎講,餐廳味道一流,相信可以
相信係何文田或者土瓜灣住同讀書既人都知道,
天光道係一係食店必爭之地,位於名校網中心,大量既中學生,
天光道餐廳既商機可以話係無窮無盡,
因此,亦造就左唔少好味既餐廳係到聚腳,
高登堡,御麵坊,味皇,重口味,上壽司.......

今日作為吃貨既我又黎天光道搵好野食
咁岩就見到旺舖石庫門換左手,換左一間非凡小廚,
係得土瓜灣既一定要試試佢😏

入到舖頭入面,裝修相當唔錯,舖頭圓桌設計,
桌與桌之間有一定既空間,有一定既私人空間,
坐起來相當唔錯,連平時偏愛卡位既我都接受到

自然就係好食啦,味道合格之類又唔會超重,正!

炒牛奶方面,牛奶炒得又香又滑,奶味夠重🤤爽得黎又唔會太散,

魚腩煲就因為我唔食魚所以唔太食,但我覺得唔太腥,
入口即溶,不過就唔有啲骨,個人唔太食得慣。

總體黎講,餐廳味道一流,相信可以係天光道長做長有🤤
而且飲品又有檸七依啲特別野,作為吸引學生哥一流🤤