⊶水煮羊肉 $198👍🏻正常大家聽水煮牛肉 水煮魚 麻辣魚就聽得多啦 今次就向大家推介下水煮羊肉 雖然知道好多朋友會覺得羊肉會有一點臊味 但當佢煮一啲比較重口味嘅醬汁嘅時候其實反而會突顯左本身佢羊嘅味道 就好似我而家準備介紹嘅呢道菜 佢用從香料和辣椒加上芫荽蒜蓉和少少酸菜 其實已經令到羊肉唔會好重臊味😋反而羊嘅味道都幾突出 份量亦都相當足夠仲有少量薯粉配搭 個人認為都算係幾唔錯 相比某一些連鎖店味道還突出👌🏻⊶招牌香鍋~基本上眼見咁多台都會有一鍋 香鍋底價$26(可選香辣、麻辣、醬香)+最少五款菜式菜式 是自由配搭 種類繁多 今次我哋揀咗牛舌$46,鯛魚片$42,魷魚鬚$38,萵筍$28,豆皮$28 分量都正常 但有一個好大嘅問題-超級鹹❗️我明白呢類型嘅菜式鹹係在所難免 可是佢令到我每食一啖都好想攞杯水洗一洗 🥹😂不過可以講一講佢嘅牛舌都算係淋 唔會好「鞋」鯛魚片都好滑身唔會好似死魚咁軟綿綿 其實成碗野可以話都惹味正常 同埋有鑊氣 可能因為我冇另外配白飯嘅緣故所以會覺得比較鹹 ~———————————————————————#香港美食 #旺角美食#justleave旺角#justlea
⊶水煮羊肉 $198

⊶招牌香鍋