餐廳: 雅 ‧悠蔬食
資訊:

2020-09-25 70 瀏覽
講起食素食,好多人都會覺得清淡,想起中式齋鋪。其實呢個都係我既感覺,不過今日試既呢度,就推翻哂上面既固有印象。一入到既風格,已經有一種高雅既感覺。坐得好舒服,第一印象已唔錯。當然,餐廳最重要既係食物。先試左小食,泰式香煎如餅,望落似泰式蝦餅,雖然係素食,但鮮味比肉食有過之無不及,出色。之後就係擔擔麵,辣味適中,食麵連湯一口食,濃厚滋味。主菜係招牌菜黑松露薯蓉大啡茹,叫得招牌菜,精彩可期,薯蓉焗到好香,有好濃黑松露味,菇既鮮味咬落又有juicy。一定要試。最後係,泰式鳳梨炒飯,雖然無任何肉,但好開胃,幾種味夾起嚟好有層次。一餐飯,有哂中,西,泰風味,素菜都有哂咁多玩法,值得捧下場。

之後就係擔擔麵,辣味適中,食麵連湯一口食,濃厚滋味。

2020-09-24