2020-03-15 35 瀏覽
今日為咗一位好朋友慶祝生日,就特意挑選咗依間回味已久嘅燒肉放題。一出電梯口就已經有店員做好體溫量度同消毒措施。係肺炎疫症嘅影響下,更令客人放心。一開始服務員先送上一份龍蝦。肉質嘅鮮甜比起一般自助餐更勝一籌。之後再送上一份燒肉拼盤。拼盤有細分不同牛嘅部位,客人可以因應自己喜好再無限加點。而當中我個人最喜愛和牛前腹,食之前可以再加小小鹽提一提味,真係係一般放題燒肉食唔到嘅質素。另外我推介店家嘅牛舌,牛舌係最初嘅燒肉拼盤並沒有,所以我提提大家一定要點黎試試。雖然店裏主打燒肉放題,但亦有一些天婦羅,刺身及日式小食提供。另外我最欣賞嘅係店裏嘅飲品種類繁多有柚子酒,梅子酒以及紅酒適合同朋友嚟小酌幾杯。而且酒嘅質素係我未曾係其他放題店品嚐到的。茶類嘅選擇亦繁多。亦有些來自韓國嘅果汁汽水。甜品雪糕亦絕不一般有Dreyers甜筒及Movepick雪糕。提提大家記得 book 好位先去啊,當晚我前往仍然座無虛席。絕對係一間再三回味嘅燒肉放題。👍🏻👍🏻👍🏻