2023-03-15 5325 瀏覽
係公司叫外賣茶記食到悶, 諗住睇下附近有咩好食, 發現左依間係新都會新開無耐既韓菜外賣店, 所以同幾個同事一齊夾份叫午餐餐牌入面都有好多款便當、蓋飯、年糕、紫菜包飯同炸雞(有骨/無骨)等選擇, 紫菜包飯同有少許前菜小食都有現成放賣, 種類都幾多我地最後叫左全隻黃金蜜糖炸雞 (無骨), 一個烤豬肉蓋飯同一個微辣烤豬肉蓋飯諗住Share食, 大約等左10分鐘左右就拎得啦! 原來叫炸雞會有個好靚既大金色袋裝住, 咁外賣拎走嗰時可以保持住熱度炸雞個包裝盒好美觀, 黃金蜜糖炸雞係蜜糖芥末味道, 一打開已經聞到好香蜜糖芥末味, 估唔到一盒都有成十幾件咁多, 仲配有兩件檸檬, 食前落返少許檸檬汁, 每件炸雞外層都沾滿醬汁, 咬左一啖估唔到入面有肉汁, 外皮一啲都唔厚粉, 同平時食既脆脆韓式炸雞有啲唔相同, 食落有啲似英式炸魚既粉漿外皮, 薄薄一層既酥脆皮, 加左檸檬汁之後味道帶微酸, 感覺好開胃, 食落仲有啲似中式既西檸雞咁, 好味!另外叫左個烤豬肉蓋飯, 包裝分左一層係烤豬肉, 而底層就係白飯, 烤豬肉味道濃郁入味, 仲帶左少許汁可以拌哂全個飯咁食, 白飯好煙刃, 似日本米既口感, 拌勻後食到有芝

另外叫左個烤豬肉蓋飯, 包裝分左一層係烤豬肉, 而底層就係白飯, 烤豬肉味道濃郁入味, 仲帶左少許汁可以拌哂全個飯咁食, 白飯好煙刃, 似日本米既口感, 拌勻後食到有芝麻香, 仲有少少蘿蔔絲, 好滿足

微辣烤豬肉蓋飯同烤豬肉蓋飯分別就係多左辣味, 辣味愈食愈惹味, 辣得過癮, 如果喜歡食辣既人一定會愛上
外賣自取