2021-11-18
最近天氣轉涼心郁郁想去打邊爐🍲朋友推介呢間位於觀塘嘅火鍋店名如其店,嘢食服務都巧🉐🥩牛肉、海鮮都好新鮮大份仲有多款食材選擇一坐低,店員即刻放低9樽調味醬有沙茶醬、炸蒜、生蒜、花生醬西芹、幼蔥、大蔥、辣椒仔、辣醬平時火鍋店都要自己出去拎仲有兩碟前菜,包括炸花生及芝麻蓮藕邊爐隔離仲有鐵板可以食燒肉比人邊打邊爐邊燒肉食飽仲有🍈蜜瓜送上👍🏼好清甜🔸巧得招牌雞煲(半隻)$158上檯,雞已經係熟咗!啲雞醃得非常入味,唔會太咸,再加埋花椒、八角、芫荽等等一齊炒,非常惹味,肉質亦非常鮮嫩。雖然叫左走辣,但都食到麻香味😋我哋只係叫左半隻🐓雞,但份量絕對唔少,兩個人食完都夠半飽🤭🔸牛肩胛 (小)$128肩胛係🐄牛隻經常運動嘅部位,所以肌肉發達,肉質口感較堅實,牛味亦係最濃。油脂分布好平均,基本上入口即溶。呢個份量兩個人食啱啱好。佢個擺盤將每片牛都睇得好清楚,見到肉質好靚,打卡一流👍🔸日本廣島蠔 $68一份廣島蠔有6隻,隻隻都好肥美!食落有小小海水味不過唔會腥,鮮味十足,十分嫩滑。性價比極高!呢個價錢食到咗嘅份量非常之抵食🤣🔸手打鮮蝦滑+手打墨汁墨魚滑 $88單叫$78,雙拼加$10。所以加多$10試多款😎
心郁郁想去打邊爐🍲
朋友推介呢間位於觀塘嘅火鍋店
名如其店,嘢食服務都巧🉐
🥩牛肉、海鮮都好新鮮大份
仲有多款食材選擇
一坐低,店員即刻放低9樽調味醬
有沙茶醬、炸蒜、生蒜、花生醬
西芹、幼蔥、大蔥、辣椒仔、辣醬
平時火鍋店都要自己出去拎
仲有兩碟前菜,包括炸花生及芝麻蓮藕
邊爐隔離仲有鐵板可以食燒肉
比人邊打邊爐邊燒肉
食飽仲有🍈蜜瓜送上👍🏼好清甜
🔸巧得招牌雞煲(半隻)$158
🔸牛肩胛 (小)$128
🔸日本廣島蠔 $68
🔸手打鮮蝦滑+手打墨汁墨魚滑 $88
單叫$78,雙拼加$10。所以加多$10試多款😎蝦滑好足料,啖啖蝦肉,爽口彈牙。墨汁墨魚滑亦都好鮮甜嫩滑,咬入口,仲見到有墨魚粒,十分出色👍