2023-08-31
之前去過尖沙咀同灣仔店食lunch, 今晚就去咗中環店食dinner,感受一下晚上中環的寧靜,有別於白天下的繁榮!由於位置在高層,剛巧可以坐喺窗口位,居高臨下望到很多建築物,而這裡晚上環境氛圍輕鬆舒適,很適合拍拖或朋友聚餐!晚市一人套餐由$288 - $518,前菜已經包括芝士松露醬薄多士、斑馬風乾火腿季節沙律同餐湯,還有飲品,升級至西班牙果酒也只是加$28,非常抵飲!主菜我哋分別要了龍蝦汁西班牙海鮮燉飯($338)和香烤美國安格斯肉眼扒($398 - 8 oz),男士或者想要12oz ,就係$518。龍蝦汁西班牙海鮮燉飯燉飯非常之熱騰騰,裡面有2隻大蝦、魷魚、青口、帶子等,燉飯充滿龍蝦汁香味!香烤美國安格斯肉眼扒要咗五成熟,我哋覺得烤得啱啱好,能夠鎖住肉汁,周邊的薯菜也很好味,由其是那些薯蓉,味道一流!Sangria 西班牙果酒一向都鍾意飲Sangria,因為覺得甜甜地的果味酒與西班牙菜係好夾!牛油蜜糖粟米($48)牛油味真的很濃郁,但就無特色。重口味朱古力窩夫(半份)OMG! Chocolate! (Half)($68)這個英文名好吸引我哋,原本諗住減肥唔食甜品的意念又把持不住了!
龍蝦汁西班牙海鮮燉飯
牛油味真的很濃郁,但就無特色。
OMG! Chocolate! (Half)($68)這個英文名好吸引我哋,原本諗住減肥唔食甜品的意念又把持不住了!但絕對不後悔,因為「重口味」朱古力窩夫又真係幾鬼好食!