2021-08-09
今日約埋朋友慶祝佢搵到工,要食好d啊!所以選擇左呢間燒肉黎試下~我地好彩一早book定位,黎到都好多人,我地安排左坐bar枱位置。不過今晚我地唔算餓,所以無叫套餐,散叫左幾款食物!咁黎到都有3款小菜既,店員話唔夠可以refill既,都辣辣地,幾開胃!首先叫左香蔥牛脷(有7塊)$85,燒板係面前自助燒既,店員教我地用旁邊燒就可以,為免燒得太熟會硬啊!火力都算大,所以薄薄既牛舌,好快就熟啦,要快d夾上黎~第一塊我無點任何野就食,試下原汁原味先,好香牛味又軟!之後夾d香蔥配埋一齊食,又有另一番風味既!都好夾架~另外係澳洲和牛牛板鍵$195,朋友想食和牛,我地就叫黎賀下佢啦!見到和牛既顏色都好靚好新鮮😍😍店員都話燒一面就好啦,唔係過熟又會硬啦,真係放落去燒幾秒就要夾上黎食啦!有d海鹽同粉紅鹽命有燒肉汁可以配既,我就覺得簡單配d海鹽就好好食啦!之後有呢款櫻花餃子$65,好多櫻花蝦係面架,餃子煎到岩岩好,咬開有肉汁流出,正啊!另外再叫一款豚肉五花腩配生菜$110!見到五花腩肥瘦分明,燒落去油脂滿足!好香口,如果配返生菜就可以中和油膩!朋友仲話想飲返d暖湯,我地就叫左呢個辣豆腐海鮮湯$95,湯有少少
朋友仲話想飲返d暖湯,我地就叫左呢個辣豆腐海鮮湯$95,湯有少少辣辣地,有蝦、青口、蜆肉,仲有好多豆腐~飲完真係夠曬飽!
仲有叫左兩杯飲品,金桔梳打同巨峰梳打,邊飲邊食~好享受!
環境都幾舒服,岩曬朋友傾計,冷氣又夠👍🏻👍🏻