2018-12-14 2712 瀏覽
天氣凍,所以想食火鍋暖下身!見到有間門面都幾靚既韓式火鍋自助餐,又有炸雞既自助餐,就二話不說入去試啦!原來開左唔係好耐,百幾蚊一個食到飽!有肉有菜有甜品我叫左人蔘雞煱,有一只雞同兩支人蔘仔,配料自己加!有啖啖既人蔘味!諗住劏開只雞食時,發現內有玄機!原來肚入係有糯米飯!吸晒雞同人蔘既精華,好香好入味!肥牛、豬、雞肉都可以任叫,寫單就得。蔬菜自己夾,好好多款,好新鮮好翠綠!仲有菠菜丸、芝士腸、師子狗同齋筋等。部隊鍋區同甜品區熟食區同蔬菜區自製石頭鍋飯係咪好似平時嗌果啲石頭鍋飯呢!呢度可以自己夾飯同食送架,食幾多,鍾意食咩自己話事!跟住就可以放係枱既電池爐加熱,聽到滋滋聲就可以搞混佢架啦!熱辣辣甘食,正!自己調味,所以味道剛好,好好食!唔加熱就甘食都得!甜品有仙草、芋圓、朱古力噴泉等。呢個抹茶紅豆蛋糕幾好食!紅豆好稔,夠沙,抹茶蛋糕濃抹茶味,鬆軟,加埋啲cream 食都幾夾,又唔算太甜。仲有棉花糖機,可自製棉花糖,不過要俾啲耐性,部機出得有啲慢整體上唔錯,食物種類都算多,位置坐得舒服,會再黎既餐廳!
天氣凍,所以想食火鍋暖下身!見到有間門面都幾靚既韓式火鍋自助餐,又有炸雞自助餐,就二話不說入去試啦!

原來開左唔係好耐,百幾蚊一個食到飽!有肉有菜有甜品

肥牛、豬、雞肉都可以任叫,寫單就得。

蔬菜自己夾,好好多款,好新鮮好翠綠!

仲有菠菜丸、芝士腸、師子狗同齋筋等。

部隊鍋區同甜品

熟食區同蔬菜區

自製石頭鍋飯

自己調味,所以味道剛好,好好食!

唔加熱就甘食都得!

甜品
有仙草、芋圓、朱古力噴泉等。
呢個抹茶紅豆蛋糕幾好食!

仲有棉花糖機,可自製棉花糖,不過要俾啲耐性,部機出得有啲慢

整體上唔錯,食物種類都算多,位置坐得舒服,會再黎既餐廳!