2019-05-02
話說男朋友諗住情人節帶我去但實在太多人 唯有等到今日先食無得book位 只有walk-in 留低電話等callSweet既moment 出現嘞: 小編行到腳攰 入返餐廳等既時候店員裝左好多杯薯條出黎請等位人士食 🥰等位都有薯條食介紹返 點解呢到薯條🍟是名物除左因爲任食之外 就係因為係用牛脂炸🐮咖有一腫獨特的乳香 令人不自覺一條接一條放哂入口入座後你唔需要點餐 全場只有1個set先黎餐包 沙律 然後就是重點「steak frites」鐵架上的頂級美國安格斯肉眼扒🥩一切開已經知會入口即溶 事實真係 Grilled 得好好 一啲都唔韌 完全無筋下邊有個蠟燭🕯️ 一路熱住塊扒 一路流晒啲牛油出嚟推介隔離淡黃色嘅蘑菇醬 好似濃厚的蘑菇湯 🍄🍯一樣 我起勢用黎黎點薯條🍟 當然薯條唔夠食可以問佢再拎最後當然係甜品 店員推住架甜品車出黎 有好多款俾你揀我揀左signature的 hazelnut pastry 🌰🍩 心心眼mode酥皮donut入面擠左勁多榛子 超級榛子啊配埋raspberries 一啲都唔漏 簡直就係大滿足成間小餐館setting好正充滿法國風情的紅白格餐布一幅簡單的鉛筆畫 但就畫出
但實在太多人 唯有等到今日先食
無得book位 只有walk-in 留低電話等call
店員裝左好多杯薯條出黎請等位人士食 🥰等位都有薯條食
介紹返 點解呢到薯條🍟是名物
除左因爲任食之外 就係因為係用牛脂炸🐮咖
有一腫獨特的乳香 令人不自覺一條接一條放哂入口
入座後你唔需要點餐 全場只有1個set
先黎餐包 沙律
然後就是重點「steak frites」
鐵架上的頂級美國安格斯肉眼扒🥩
配埋raspberries 一啲都唔漏 簡直就係大滿足
成間小餐館setting好正
充滿法國風情的紅白格餐布
一幅簡單的鉛筆畫 但就畫出餐廳主題來的大餐墊
👉🏿(La Vache! 係解Holy Cow🐄 !)👈🏿.
牆上畫了大大個法國凱旋門
我地就好似置身🇫🇷巴黎香榭麗舍大道一樣
食完一次好想再黎食多幾次! . ————————————————————————————
#尖沙咀 #tst #中環#central #frenchfries #fries #unlimited #steak #angussteak #ribeyesteak #steakfrites #butter #hazelnut #donuts #pastry #yumyum #delicious #hkfoodie #foodiehk #paris #france #香港美食 #香港好去處 #食左先講 #相機食先 #拍拖好去處 #任食 #扒房 #steakhouse #牛扒