2020-10-12 805 瀏覽
天氣開始轉涼最岩就去打邊爐🤤今次去到深水埗既火鍋煮場,聽個名就覺得霸氣,叫左個杏汁豬肺湯底,清清地唔會好熱氣.打邊爐之前叫左份香煎墨魚餅,好快就送到,墨魚餅煎至金黃,食落幾彈牙😋都幾抵食手打蝦丸聽人講呢到出名丸類,所以點都叫一份黎試試,蝦丸真材實料,入面有鮮蝦肉,唔會切到好碎,所以食落仲可以保持到口感🙈海蝦雲吞睇都覺得非常多餡料,好似就黎爆開咁🤣隻隻都脹卜卜,皮唔會好厚,調味適中,不錯牛舌芯見到呢碟牛舌芯,心情不自覺都開心起來🥰燒就燒得多,打邊爐食真係第一次,牛舌芯淨係攞牛舌中心部分,入口爽滑,唔會太難咀嚼,不過份量有點多,食唔哂🙈海蝦我同朋友都好鍾意食蝦🦐所以叫左好多蝦既食物,海蝦平均都幾大隻多肉,肉質爽彈

手打蝦丸

海蝦雲吞