2021-01-09
係修頓球場過條馬路仔,就係呢間叫露面既手工拌麵料理,見佢好似新新地,又有幾多人食﹐所以就入左去。入面環境非常舒適,仲有個小小既打卡位。用心睇左睇呢間店既menu,佢寫明堅持用手工麵,拒絕化學添加,每日新鮮製作,就覺得係間特別有心既餐廳,都加左少少分。因為想試下d手工麵,所以叫左高湯小雲吞蛋麵($43),小雲吞係木耳豬肉餡,皮薄,蛋麵比起一般淺色,係用雞同鴨蛋整,口感真係比起一般既爽少少秘製香槽醉雞($58),好濃既酒味,雞吸左D酒味都仍然夠滑,份量都大。芥香麻醬雞絲粉皮($42),粉皮都夠晶瑩剔透,雞絲青瓜份量夠多,加上自家製麻醬,幾香同埋唔會膩。韭菜豬肉水餃($30),韭菜味唔會太濃,同豬肉既份量互相配合,好味。蜂蜜茉莉綠茶,茉莉綠茶好香,飲落都好夠味唔係好甜,個杯好靚,都算大杯。整體覺得每樣野份量夠多,今次點既所有小食都好味,而水餃既調味更勝一籌。冬天食完湯餃非常暖!公仔嘜頭幾得意易認
入面環境非常舒適,仲有個小小既打卡位。