招聘中
月薪 (面議)

火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
5天前 0 瀏覽
🏕️露營風格 x 日式燒肉——我諗就係佢命名為「火土」的原因。最原始的字和畫面表達燒肉的意思。好食過其他連鎖,值得推介下:🐮我地左個牛肉特選拼盤、包左幾種不同的牛肉:雪花牛小排、鹽蔥薄牛舌、A5宮崎牛三角、牛肋肉同牛胸腹。牛的肉質鮮嫩,油花分布均勻,露營🏕️風格都反映係調味上、冇用太多醃料醃製,似你喺露營嘅時候嘅調味~簡約。我就覺得突出牛嘅原味同鮮味。燒完之後再點少少醬汁同海鹽已經好好味。🐖另外,伊比利亞豬肋條都係優秀。豬肋條就用柚子胡椒醃左,唔會覺得太油膩。重點是冇骨嘅,肉質又唔會太韌,食落啖啖肉。記得問佢拎鉸剪✂️ 剪開豬肉條易燒啲!蟹肉蟹膏鐵鍋飯🦀🍚 另外有啲驚嘆嘅係佢真係鐵盤煮出嚟,,所以可以有飯焦嘅!🍹飲品吖咗凍烏龍茶同埋百香果梳打。烏龍茶茶味濃,而百香果梳打甜度同酸度適中,兩杯都可以中和油膩感。其實佢本身另外有個露營風格嘅戶外酒吧、有埋 tent 添,但就因為落雨所以冇開🥲要等下次地址:河內道K11 Musea 314號鋪

牛肉特選拼盤
雪花牛小排