2022-08-31 309 瀏覽
香港人真係好鍾意打邊爐🍲我自己同屋企人都唔例外,一年四季都可以打邊爐🤣不過成日打邊爐真係搞唔掂,會勁肥🙈知道近排渝味曉宇同生酮飲食達人唐貝詩合作推出生酮火鍋菜單,咁就唔怕肥,仲可以食住瘦添😍為咗做到食住瘦,我哋堅持只點生酮湯底、食材同飲品,最估唔到嘅係原來連調味料都有生酮架~湯底方面我哋叫咗一個鴛鴦鍋,「養生花膠雞鍋」配「山珍菌湯鍋」。養生花膠雞鍋選用三黃雞加入花膠、新鮮蟲草花、杞子及鶏湯等餚製6小時,餚至皮散膠質溶於湯中,啱曬女士們呀😌火鍋料方面我哋全部都係點半份,咁就可以試多啲嘢啦‼️美國Prime牛小排油脂分布平均,肉質鮮嫩‼️ 紐西蘭精品羊肉卷有好香濃嘅羊肉味,香而不臊‼️薄切嘅大刀豬腰片非常爽脆,令我哋非常驚艷‼️鮮豬心都非常唔錯‼️牛骨髓同豬腦非常嫩滑,my favourite‼️想飽肚啲我哋試咗海帶麵,其實我都係第一次見,原來係用海帶製成嘅。由於主要係纖維,口感比一般麵質爽脆,幾乎係零卡路里,食完都唔會有罪惡感✌🏼打邊爐就一定要飲嘢㗎啦🍹 我地點左以生酮糖作為代用糖嘅無糖飲品👉🏻青檸梳打同生酮雜莓梳打。雖然係無糖但係味道都唔錯,最緊要係唔會肥😆呢餐真係食得開心又放心🤣🤣

「養生花膠雞鍋」配「山珍菌湯鍋」
養生花膠雞鍋

紐西蘭精品羊肉卷
牛骨髓

海帶麵

呢餐真係食得開心又放心🤣🤣
「養生花膠雞鍋」配「山珍菌湯鍋」
養生花膠雞鍋
紐西蘭精品羊肉卷