2020-03-05 630 瀏覽
平時同朋友去聚會,任飲任食既日韓放題就試得多,今日朋友介紹我去試一間好特別既串燒放題<串Grill>,除左可以任飲任食之外,仲要係衹需要將串燒放在烤肉機上,就會自動燒烤,真係啱曬我地呢d愛燒烤,又愛食串燒既懶人。餐廳非常乾淨衛生,一入到去,就會提供消毒潔手液比我地清潔雙手。之後會預先安排一部分串燒比我地試一下,亦細心地教我地點樣放串燒上自動烤爐上燒。自動燒烤爐非常容易用,衹需要將串燒放上去,佢就會自動自己燒。我地放曬d串燒上烤爐到,同朋友傾下計,然後加上自己喜愛既調味醬汁,話甘快,幾分鐘就食得啦!!~食完第一轉,就再加單order第二轉,餐廳效率好快,落完單吾洗等好耐,d串燒就好快送到!!一來就5層高,好驚喜呀!!每次都可以一次過燒好多串,而且烤爐好夠熱,所以都燒得好快,啱曬大胃王食肉獸!!將串燒燒到七成熟左右,就可以塗上餐廳既自家制蜜糖燒汁。由於串燒本身沒有太多調味,我地可以按自己既喜好來加上調味料,出來效果亦吾會太鹹,非常好食。燒完仲可以放係爐架上暖住d串燒,keep住個溫度。食物種類有好多選擇: 美國豬肉眼, 荷蘭豬五花腩,芝士腸,辣肉腸,多春魚,多款肉丸等。所有

燒完仲可以放係爐架上暖住d串燒,keep住個溫度。

食物種類有好多選擇: 美國豬肉眼, 荷蘭豬五花腩,芝士腸,辣肉腸,多春魚,多款肉丸等。所有食物水準都吾錯,肉類新鮮,肉質吾韌,而豬五花腩肥瘦均勻,燒得香口惹味。

M6和牛牛柳粒燒完好juicy同充滿牛味,亦吾鞋口,入口啖啖肉。燒蕃茄同燒菠蘿都鮮甜多汁。鯖魚肉質實在,好香口。燒棉花糖好棉好甜。

調味醬汁有魚露,沙嗲醬,韓式莉汁,仲有不同既香料調味粉可以選擇。我就最愛沙嗲醬同韓式莉汁,同燒肉味好夾,惹味得來又甜甜地,非常好味。

最後仲有雪糕送呀!~

自助飲品櫃亦有好多選擇,汽水,果汁,果茶,豆漿,菊花蜜,百香果蜜等。

餐牌上仲細心甘教你每樣食物大概要燒幾耐,保正吾會燒過火,值得一讚!!~

我地食平日早割時段,7:30pm前離坐,120分鐘任飲任食都係$198,足足食足2個鐘,完全冇停口,真係真心抵食,<串Grill>一定會成為我既bbq飯堂!!~

由於抵食又好食,平日7點半左右已經坐滿人啦!!~不過餐廳吾算好大,建議大家最好都係訂定位先去,甘就吾洗等甘耐位啦!!~
2020-03-04
  • 芝士腸