2020-03-20 1397 瀏覽
今日lunch time同班同事喺會議室食飯,每人都買自己想食嘅午餐。 我就唔係咗一間叫做成都小巷嘅米線。 佢嘅米線湯底主要分6款,包括雲南酸辣小窩米線,麻醬酸辣米線,麻辣米線,重慶酸辣米線,噴火米線同埋清湯米線. 其實你問我,我都唔係好知佢點樣分六款嘅口味,但係我通常只係會口叫雲南酸辣小窩米線, 佢裏面嘅配料包括肉碎,芽菜,酸菜,韭菜等等, 所以都好香口下, 啖啖米線都酸味味, 另外配咗雞肉同埋腐皮草配料, 但係依兩個盤了嘅份量都相當少 腐皮得兩,三片細細片, 每個餸五蚊但係我哋覺得佢都幾孤寒吓呢。。。欣賞佢嘅係佢會將米線同埋湯分開唔會令到啲米線發脹 食落去口感都會好啲!

2020-03-20
外賣自取