多年街坊幫襯咗呢間嘢超多次“祥榮”。味道已大不如前,因為之前做開果班師父走咗。現在新請呢班煮d嘢又凍又難食,冇鑊氣。焗飯唔係炒飯底,d飯勁少又唔熱。咁叫焗飯??就算叫個炒飯or其他碟頭飯,d飯都係勁少又唔熱。大食嘅人一定唔飽。幾年前呢間冰室唔係咁gei.自從換咗班師父之後。d嘢又難食又凍,份量又少。錢佢就年年加,d食物份量就減少,以為冇人知。都仲未講佢個水吧,沖d熱飲勁甜,凍飲就剛剛相反,淡到飲水冇分別。其實終歸都係呢個冇人情味又孤寒的老闆娘事。之前唔係佢嘅,自從佢接番手嚟做之後,呢間冰室就走晒樣,以前超好味,抵食甲大件的“祥榮”已經唔存在。走咗不知幾多孰客街坊。就連我呢個孰客仔都忍唔住。一包米要幾多錢呀?成$50個飯,你俾咁少人哋食,你當人係“黑E”呀?任你食佢兩碟飯都唔飽啦。你叫個冇人情味嘅老闆娘加飯。你可以慳D,佢就話加錢la。喂!我去其他大XX快餐店食,我叫多飯,人哋都俾多碗仔飯la,有冇加收我錢呀?所以我勁憎果個“老虔婆”,我唔會再俾錢佢駛,俾錢佢賺。叫佢食Xla.我去食個食個自助餐都唔會再幫襯佢。聰明嘅你哋睇過呢食評後,會否再去幫襯,你哋自己決定喇。真係“你不入地獄,誰入地獄”。